מאפינס פירות ויוגורט
מכינים מאפינס פירוט ויוגורט בבקלי קלות – מאפינס עסיסיים עם יוגורט עיזים, משובצים בפירות ובשוקולד. תענוג ליד הקפה!
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12:
- 2 וחצי כוסות קמח תופח
- 3/4 כוס סוכר
- 100 גר´ חמאה מומסת
- 2 ביצים
- 1 גביע יוגורט עיזים
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- מיץ מלימון אחד
- 1/2 כוס חלב
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס פירות חתוכים לקוביות (תותים / נקטרינות / פירות יער)
- אופציונלי: נטיפי שוקולד לבן
גודל תבנית: תבנית מאפינס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
-
02.
משמנים קלות תבנית 12 שקעים למאפינס (אני משתמשת בתרסיס), או תבניות מאפינס מקרטון.
-
03.
מערבבים "יבשים" – קמח, סוכר וקליפת לימון מגוררת.
-
04.
בקערה נפרדת מערבבים "רטובים" – ביצים, חמאה מומסת, יוגורט, תמצית וניל, חלב ומיץ הלימון.
-
05.
מוסיפים את תערובת "הרטובים" לתערובת "ה"יבשים". מערבבים רק עד שהעיסה אחידה. חשוב להיזהר מערבוב יתר!
-
06.
יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת.
-
07.
מפזרים את הפירות מעל ומהדקים כדי שיכנסו מעט פנימה (לא להטביע, זה יכנס פנימה במהלך האפייה). אם מוסיפים נטיפי שוקולד לבן- זה הזמן לפזר אותם גם כן.
-
08.
אופים במשך כ-15-20 דקות, או עד שפני המאפינס מזהיבים וקיסם שהוחדר פנימה יוצא עם פירורים לחים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים