מתכון מאפינס פירות ויוגורט | השף הלבן

מאפינס פירות ויוגורט

מכינים מאפינס פירוט ויוגורט בבקלי קלות – מאפינס עסיסיים עם יוגורט עיזים, משובצים בפירות ובשוקולד. תענוג ליד הקפה!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס פירות ויוגורט

המרכיבים ל12:

  • 2 וחצי כוסות קמח תופח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 100 גר´ חמאה מומסת
  • 2 ביצים
  • 1 גביע יוגורט עיזים
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס פירות חתוכים לקוביות (תותים / נקטרינות / פירות יער)
  • אופציונלי: נטיפי שוקולד לבן
גודל תבנית: תבנית מאפינס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 180 מעלות.

  • 02.

    משמנים קלות תבנית 12 שקעים למאפינס (אני משתמשת בתרסיס), או תבניות מאפינס מקרטון.

  • 03.

    מערבבים "יבשים" – קמח, סוכר וקליפת לימון מגוררת.

  • 04.

    בקערה נפרדת מערבבים "רטובים" – ביצים, חמאה מומסת, יוגורט, תמצית וניל, חלב ומיץ הלימון.

  • 05.

    מוסיפים את תערובת "הרטובים" לתערובת "ה"יבשים". מערבבים רק עד שהעיסה אחידה. חשוב להיזהר מערבוב יתר!

  • 06.

    יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת.

  • 07.

    מפזרים את הפירות מעל ומהדקים כדי שיכנסו מעט פנימה (לא להטביע, זה יכנס פנימה במהלך האפייה). אם מוסיפים נטיפי שוקולד לבן- זה הזמן לפזר אותם גם כן.

  • 08.

    אופים במשך כ-15-20 דקות, או עד שפני המאפינס מזהיבים וקיסם שהוחדר פנימה יוצא עם פירורים לחים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(7)