מתכון עוגות בננה, תות ואוכמניות | השף הלבן

עוגות בננה, תות ואוכמניות

עוגות פרי חורפיות בצבעים עליזים מושלגות באבקת סוכר. לאפקט "שלג" שנשמר לאורך זמן השתמשו באבקת סוכר עמידה בהקפאה (קונים בחנויות מתמחות למוצרי אפייה. כדאי לרכוש כמות – היא זולה ונשמרת שנים). אם אין תבניות סווארין או תבניות פרח כמו אלה שבהן הוכנו העוגות שבתמונה – עם "ארובה" במרכז – אפשר לאפות את העוגות בתבניות מאפינס מסיליקון או בקוקוטים מנייר (גביעים חד־פעמיים לאפיית מאפינס).

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגות בננה, תות ואוכמניות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 16 עוגות אישיות:

  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט "תנובה" 4.5%
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 בננה בינונית בשלה מגוררת על מגררת גסה
  • ¼ כוס (60 מ"ל) שמן (רצוי תירס או חמניות)
  • קליפה מגוררת מלימון גדול
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 3 ביצים גדולות
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
  • 150 גרם תותי שדה חתוכים לקוביות קטנות
  • 100 גרם אוכמניות כחולות - טריות או קפואות
  • אבקת סוכר לעיטור (רצוי מהסוג שאינו נמס בהקפאה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים 3 תבניות סיליקון בנות 6 שקעים בדוגמת סווארין או פרח (עם ארובה במרכז. תכולת שקע 90 מ"ל) ומניחים אותן על 2 תבניות שטוחות. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות) בתכנית טורבו כדי שאפשר יהיה לאפות את שתי התבניות יחד.

  • 02.

    מערבלים יחד בקערה יוגורט, סוכר, וניל, בננה, שמן, קליפת לימון ומיץ לימון. מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת בכל פעם, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה.

  • 03.

    מנפים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים לתערובת היוגורט והביצים. מערבלים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים לקערה את קוביות התות ואת האוכמניות ומערבבים בכף - נזהרים לא לפצוע את קליפת האוכמניות (שלא יגירו מיץ ויצבעו את תערובת העוגה).

  • 04.

    מחלקים את התערובת בין שקעי התבניות (משאירים שני שקעים ריקים). אופים במשך 20 דקות, מחליפים בין התבניות - עליונה למטה ותחתונה למעלה - ואופים במשך 10-7 דקות נוספות עד שפני העוגות זהובים ומרכזן קפיצי למגע. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגות להצטנן בתבניות.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 05.

    מחלצים את העוגות מהתבניות והופכים אותן על מגש, לפני ההגשה מנפים על העוגות מעט אבקת סוכר לעיטור. העוגות במיטבן ביום האפייה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.