מאפינס בננות בציפוי קינמון
עוגות אישיות, שכיף להגיש בארוחת הבוקר, לצד הקפה של אמצע היום, או סתם כפינוק
המרכיבים ל8 יחידות:
- 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
- ¾ כוס (150 גרם) + 1 כף סוכר
- קליפה מגוררת מחצי לימון
- 2 כוסות (250 גרם) קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- קורט נדיב של מלח
- 2 ביצים גדולות
- ½ כוס (125 מ"ל) חלב "תנובה"
- 1 כפית תמצית וניל
- בננה בשלה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
- ½ כפית קינמון טחון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מסדרים 8 גביעי נייר למאפינס (קוטר בסיס 6 ס"מ, גובה 5 ס"מ, תכולה 150 מ"ל) בתבנית שטוחה גדולה.
-
02.
מערבלים את החמאה עם ¾ כוס סוכר וקליפת הלימון בקערה בינונית. מוסיפים קמח מנופה עם אבקת אפייה ומלח, וממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת פירורית עדינה. מורידים 6 כפות פירורים לקערה קטנה ושומרים לציפוי.
-
03.
טורפים יחד ביצים, חלב ותמצית וניל, ומוסיפים לתערובת הפירורים. מערבבים במרית או בכף רק עד שכל הפירורים נרטבים.מקפלים את קוביות הבננה לתוך התערובת. מחלקים את תערובת המאפין בין גביעי הנייר - התערובת צריכה למלא שני־שלישים מגובה הגביע.
-
04.
מערבבים את הקינמון ואת כף הסוכר הנותרת לתוך הפירורים השמורים. זורים מהפירורים על כל מאפין. אופים במרכז התנור במשך 35-30 דקות, עד שהמאפינס תפוחים וזהובים ומרכזם קפיצי למגע.
טיימר מופעל