מתכון מאפינס בננות בציפוי קינמון | השף הלבן

מאפינס בננות בציפוי קינמון

עוגות אישיות, שכיף להגיש בארוחת הבוקר, לצד הקפה של אמצע היום, או סתם כפינוק

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס בננות בציפוי קינמון

המרכיבים ל8 יחידות:

  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ¾ כוס (150 גרם) + 1 כף סוכר
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • קורט נדיב של מלח
  • 2 ביצים גדולות
  • ½ כוס (125 מ"ל) חלב "תנובה"
  • 1 כפית תמצית וניל
  • בננה בשלה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • ½ כפית קינמון טחון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מסדרים 8 גביעי נייר למאפינס (קוטר בסיס 6 ס"מ, גובה 5 ס"מ, תכולה 150 מ"ל) בתבנית שטוחה גדולה.

  • 02.

    מערבלים את החמאה עם ¾ כוס סוכר וקליפת הלימון בקערה בינונית. מוסיפים קמח מנופה עם אבקת אפייה ומלח, וממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת פירורית עדינה. מורידים 6 כפות פירורים לקערה קטנה ושומרים לציפוי.

  • 03.

    טורפים יחד ביצים, חלב ותמצית וניל, ומוסיפים לתערובת הפירורים. מערבבים במרית או בכף רק עד שכל הפירורים נרטבים.מקפלים את קוביות הבננה לתוך התערובת. מחלקים את תערובת המאפין בין גביעי הנייר - התערובת צריכה למלא שני־שלישים מגובה הגביע.

  • 04.

    מערבבים את הקינמון ואת כף הסוכר הנותרת לתוך הפירורים השמורים. זורים מהפירורים על כל מאפין. אופים במרכז התנור במשך 35-30 דקות, עד שהמאפינס תפוחים וזהובים ומרכזם קפיצי למגע.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(135)