רוטב פלפלים
רוטב פלפלים עדין לכל שימוש ובכל ארוחה
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 10:
- 4 פלפלים
- 6 שיני שום
- 1 כפית מלח
- פלפל חריף אדום, ללא גרעינים קצוץ
- 1 כוס פירורי לחם
- 3 כוסות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
קולים את הפלפלים על להבת הגז עד שהקליפה משחירה, מכניסים את הפלפלים לשקית ניילון אטומה וממתינים עשר דקות.
-
02.
מסירים את הקליפה, מרחיקים גרעינים וקורעים את בשר הפלפלים לחתיכות גדולות.
-
03.
כותשים את השום למחית עם מלח.
-
04.
מכניסים את הפלפלים, השום, הפלפל החריף ופירורי הלחם למעבד מזון, עד לקבלת מחית.
-
05.
תוך כדי פעולה מוסיפים למעבד המזון בהדרגה את השמן, את מיץ הלימון והפלפל השחור, מערבלים היטב עד לקבלת רוטב חלק בצבע אדום עז. אפשר להגיש כמנה ראשונה קרה או כרוטב חם לבשר ולדגים.
הכנת? כאן מדרגים