"כבד קצוץ" טבעוני
ממרח מעולה שגם אוכלי בשר יהנו ממנו. מצוין כמילוי לבלינצ'ס או לכריך
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל2:
- 1 שן שום גדולה קצוצה
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- 1/2 כפית סילאן
- 1/2 כפית רוטב סויה
- 2+2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קלוף וקצוץ
- 1 סלסלת פטריות פורטובלו או שמפניון (הכי טוב - חצי חצי), קצוצות
- 1 חציל קטן חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 חבילת טופו תנובה ALTERNATIVE טבעי מסונן מנוזלים, חתוך לקוביות קטנות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל, על להבה בינונית, 5-7 דקות עד שהוא רך וזהוב. מוסיפים פטריות, חציל, מלח ופלפל ומטגנים כ 5 דקות נוספות עד שהפטריות והחציל מתרככים ומגירים נוזלים.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים טופו, שום ואגוזים ומבשלים תוך בחישה מידי פעם 5 דקות נוספות עד שהטופו סופג טעמים והנוזלים מתאדים.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים למעבד מזון עם 2 כפות שמן, סילאן ורוטב סויה ומעבדים בפולסים למרקם משחתי לא חלק. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם חלה או טוסטים.
הכנת? כאן מדרגים