מסבחת חומוס מהירת הכנה
בואו ללמוד איך להכין חומוס ביתי, טרי ובלי חומרים משמרים
המרכיבים ל4:
- 1 שקית (800 גרם) גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים סנפרוסט
- 2 שיני שום, שלמות
- 400 גרם טחינה מוכנה
- מיץ מ-3 לימונים
- מלח
- 2 כפות שמן זית
- כמון
- פפריקה מתוקה
- עלים מ-10 גבעולי פטרוזיליה, שלמים ומופרדים מהגבעול
הוראות הכנה:
-
01.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
02.
מבשלים את גרגירי החומוס 10 דקות בסיר עם מים שהורתחו והומלחו, מסננים ושומרים כוס ממי הבישול.
טיימר מופעל
-
03.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
04.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
05.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
06.
טוחנים את הגרגירים במעבד מזון, מוסיפים את השום וטוחנים עד לקבלת ממרח בעל מרקם גס. ניתן להשאיר חלק מגרגירי החומוס בצד ולפזרם מעל.
-
07.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
08.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
09.
מוסיפים את הטחינה, הלימון, כוס מי בישול, מלח וכף שמן זית, ומערבבים.
-
10.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
11.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
12.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
13.
מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעט כמון, פפריקה מתוקה, עלי הפטרוזיליה ושמן זית.