מסבחת חומוס מהירת הכנה
בואו ללמוד איך להכין חומוס ביתי, טרי ובלי חומרים משמרים
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: נעה קנרק
המרכיבים ל 4:
- 1 שקית (800 גרם) גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים סנפרוסט
- 2 שיני שום, שלמות
- 400 גרם טחינה מוכנה
- מיץ מ-3 לימונים
- מלח
- 2 כפות שמן זית
- כמון
- פפריקה מתוקה
- עלים מ-10 גבעולי פטרוזיליה, שלמים ומופרדים מהגבעול
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את גרגירי החומוס 10 דקות בסיר עם מים שהורתחו והומלחו, מסננים ושומרים כוס מי הבישול.
טיימר מופעל
-
02.
טוחנים את הגרגירים במעבד מזון, מוסיפים את השום וטוחנים עד לקבלת ממרח בעל מרקם גס. ניתן להשאיר חלק מגרגירי החומוס בצד ולפזרם מעל.
-
03.
מוסיפים את הטחינה, הלימון, כוס מי בישול, מלח וכף שמן זית ומערבבים.
-
04.
מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעט כמון, פפריקה מתוקה, עלי פטרוזיליה ושמן זית.
הכנת? כאן מדרגים