מתכון חרוסת ביתית קלאסית לחג הפסח - מהיר וקל להכנה | השף הלבן

מתכון לחרוסת

אין חג פסח בלי חרוסת ביתית! סידרנו לכם מתכון קל, מהיר וטעים לחרוסת קלאסית לפסח

מאת: מיכל לוי אלחלל
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לחרוסת
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים לחצי ליטר:

  • 200 גרם ממרח תמרים
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
  • 2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) יין לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    במחבת בינונית מחממים את הסוכר עד שמתחיל להזהיב בצדדים, מוסיפים את קוביות ותפוחים ומבשלים עם אש בינונית תוך כדי ערבוב 2-3 דקות. מוסיפים מחצית מהיין ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות עד שגושי הסוכר נעלמים. מצננים במקרר כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    בקערה בינונית מערבבים תמרים, שקדים, אגוזי מלך והיין שנותר. מוסיפים את התפוחים ומערבבים קלות. מעבירים למקרר בכלי אטום או מגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(6)