מסבחה - טעים וקל להכנה | השף הלבן

מסבחה 

מתכון למסבחה עם גרגירי חומוס וטחינה שקשה לעמוד בפניה. מדובר במנה המושלמת לשעות הבוקר המאוחרות ביום שישי

מאת: אינס ינאי
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מסבחה 
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל4 מנות:

  • 1 שקית גרגירי חומוס לחומוס של "סנפרוסט"
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1 כוס מיץ לימון מלימונים טריים
  • 1 כפית מלח
למטבל:
  • 3 פלפל חריף ירוק
  • 3 שיני שום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
להגשה:
  • בצל ירוק
  • צנוניות 
  • פיתות
  • מלפפונים חמוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים בסיר עמוק שקית גרגירי חומוס לחומוס, מוסיפים מים ומבשלים עד לריכוך כ- 30 דקות

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    מסננים ושומרים ככוס וחצי ממי הבישול

  • 03.

    מוציאים כוס גרגירי חומוס הצידה ואת שאר גרגירי החומוס מעבירים לקערה, מוסיפים כוס ממי הבישול, 3 שיני שום כתושות וכפית מלח, מועכים חלקית בעזרת מועך לפירה, כך שהגרגירים מפורקים אבל לא במרקם חלק

  • 04.

    מוסיפים טחינה גולמית ומיץ לימון וממשיכים לערבב עם כף, תוך כדי מעיכה, אם יש צורך מוסיפים עוד ממי הבישול החמים

  • 05.

    טוחנים בפולסים את מרכיבי המטבל

  • 06.

    מגישים מסבחה בצלחת וברבע צלחת גרגירי חומוס

  • 07.

    מניחים במרכז תטבילה ומוזגים שמן זית מעל

  • 08.

    מגישים לצד פיתות, חמוצים ובצל ירוק

  • 09.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(3)