פנזרוסלטה – ממרח סלק, פטה כבשים ופיסטוקים
אליאב גולדנברג שף מסעדת גרקו חולק איתנו מתכון למאזה המשלב את המליחות של הפטה היוונית עם המתיקות הטבעית של הסלק. אפשר להגיש אותו גם בקוביות בסלט במקום ממרח
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דרור עינב
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל8:
- 4 סלקים גדולים
- מלח גס
- חצי כוס פטה כבשים 20% "פיראוס"
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ יין לבן
- 4 כפות פיסטוק קלוי
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל 180 מעלות. מפזרים מלח גס בתבנית ומניחים עליו את הסלקים. אופים אותם כשעה וחצי, עד שהם רכים (בודקים בנעיצת חוד של סכין). מצננים מעט, קולפים, חותכים לרבעים ומצננים לגמרי.
-
02.
מרסקים את הסלקים במעבד מזון. מוסיפים פטה כבשים, חצי מכמות הפיסטוקים, שמן זית וחומץ. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל את הפיסטוקים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים