מתכון למטבוחה מרוקאית
מתכון קל למטבוחה – הסלט שיהפוך את השולחן לחגיגה. כדי להכין את הפינוק המרוקאי האהוב על כולם תצטרכו רק עגבניות, פלפלים חריפים, שום ותבלינים. קדימה, למטבח!

המרכיבים ל 12 סועדים:
- כמון (לפי הטעם)
- מלח (לפי הטעם)
- חצי כוס שמן (מומלץ שמן זית)
- 10 שיני שום קלופות חתוכות גס
- 10 עגבניות רכות קצוצות
- 4 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים
- 3 כפות קדושות רסק עגבניות
הוראות הכנה:
-
01.
לוקחים סיר עמוק ומוסיפים לתוכו את השמן, מטגנים קלות את השום והפלפלים החריפים הירוקים.
-
02.
לאחר שמטגנים את השום והפלפלים החריפים, מוסיפים לסיר את העגבניות, ומערבבים את התערובת, ומשאירים אותה על האש 15 דקות על אש נמוכה עד שהכל יהפוך לעיסה אחת.
טיימר מופעל
-
03.
לאחר שהכל הפך לעיסה, מוסיפים את רסק העגבניות, והתבלינים ומערבבים בעדינות, עד שהכל יהפוך לעיסה.
-
04.
מוסיפים שלושת רבעי כוס מים לסיר, מערבבים בעדינות, ואוטמים את הסיר על אש נמוכה ככל האפשר. מבשלים את המטבוחה עד שתהפוך לממרח סמיך כמו ריבה.
-
05.
בתאבון!