מתכון קל למטבוחה מרוקאית | השף הלבן

מתכון למטבוחה מרוקאית

מתכון קל למטבוחה – הסלט שיהפוך את השולחן לחגיגה. כדי להכין את הפינוק המרוקאי האהוב על כולם תצטרכו רק עגבניות, פלפלים חריפים, שום ותבלינים. קדימה, למטבח!

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון למטבוחה מרוקאית

המרכיבים ל12 סועדים:

  • כמון (לפי הטעם)
  • מלח (לפי הטעם)
  • חצי כוס שמן (מומלץ שמן זית)
  • 10 שיני שום קלופות חתוכות גס
  • 10 עגבניות רכות קצוצות
  • 4 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים
  • 3 כפות קדושות רסק עגבניות

הוראות הכנה:

  • 01.

    לוקחים סיר עמוק ומוסיפים לתוכו את השמן, מטגנים קלות את השום והפלפלים החריפים הירוקים.

  • 02.

    לאחר שמטגנים את השום והפלפלים החריפים, מוסיפים לסיר את העגבניות, ומערבבים את התערובת, ומשאירים אותה על האש 15 דקות על אש נמוכה עד שהכל יהפוך לעיסה אחת.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    לאחר שהכל הפך לעיסה, מוסיפים את רסק העגבניות, והתבלינים ומערבבים בעדינות, עד שהכל יהפוך לעיסה.

  • 04.

    מוסיפים שלושת רבעי כוס מים לסיר, מערבבים בעדינות, ואוטמים את הסיר על אש נמוכה ככל האפשר. מבשלים את המטבוחה עד שתהפוך לממרח סמיך כמו ריבה.

  • 05.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(593)