מתכון למטבוחה מרוקאית
מתכון קל למטבוחה – הסלט שיהפוך את השולחן לחגיגה. כדי להכין את הפינוק המרוקאי האהוב על כולם תצטרכו רק עגבניות, פלפלים חריפים, שום ותבלינים. קדימה, למטבח!
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 סועדים:
- כמון (לפי הטעם)
- מלח (לפי הטעם)
- חצי כוס שמן (מומלץ שמן זית)
- 10 שיני שום קלופות חתוכות גס
- 10 עגבניות רכות קצוצות
- 4 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים
- 3 כפות קדושות רסק עגבניות
הוראות הכנה:
-
01.
לוקחים סיר עמוק ומוסיפים לתוכו את השמן, מטגנים קלות את השום והפלפלים החריפים הירוקים.
-
02.
לאחר שמטגנים את השום והפלפלים החריפים, מוסיפים לסיר את העגבניות, ומערבבים את התערובת, ומשאירים אותה על האש 15 דקות על אש נמוכה עד שהכל יהפוך לעיסה אחת.
טיימר מופעל
-
03.
לאחר שהכל הפך לעיסה, מוסיפים את רסק העגבניות, והתבלינים ומערבבים בעדינות, עד שהכל יהפוך לעיסה.
-
04.
מוסיפים שלושת רבעי כוס מים לסיר, מערבבים בעדינות, ואוטמים את הסיר על אש נמוכה ככל האפשר. מבשלים את המטבוחה עד שתהפוך לממרח סמיך כמו ריבה.
-
05.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים