סקורדליה - ממרח שום, תפוחי אדמה ובולגרית מעודנת | השף הלבן

סקורדליה – ממרח שום, תפוחי אדמה ובולגרית מעודנת

היוונים מגישים אותו לצד דג מטוגן אבל הוא מעולה גם כממרח או ניגוב ויכול לשמש תחליף למיונז

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סקורדליה - ממרח שום, תפוחי אדמה ובולגרית מעודנת
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל כצנצנת:

  • 2 תפוחי אדמה גדולים (או 3 בינוניים) קלופים חתוכים לקוביות גדולות
  • 5 שיני שום כתושות
  • 2 כפות חומץ
  • 100 גרם גבינה בולגרית מעודנת "פיראוס"
  • 1/3 כוס שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים כ 20 דקות עד שהם רכים. מסננים ושומרים את מי הבישול. מעבירים את תפוחי האדמה, 1/4 כוס ממי הבישול, השום, החומץ והבולגרית למעבד מזון ומעבדים לקרם.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 02.

    תוך כדי שהמעבד עובד מוסיפים בזילוף איטי שמן זית ומעבדים עד קבלת קרם חלק וסמיך.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.