סקורדליה - ממרח שום, תפוחי אדמה ובולגרית מעודנת | השף הלבן

סקורדליה – ממרח שום, תפוחי אדמה ובולגרית מעודנת

היוונים מגישים אותו לצד דג מטוגן אבל הוא מעולה גם כממרח או ניגוב ויכול לשמש תחליף למיונז

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סקורדליה - ממרח שום, תפוחי אדמה ובולגרית מעודנת
צילום: נעמה רן

המרכיבים לכצנצנת:

  • 2 תפוחי אדמה גדולים (או 3 בינוניים) קלופים חתוכים לקוביות גדולות
  • 5 שיני שום כתושות
  • 2 כפות חומץ
  • 100 גרם גבינה בולגרית מעודנת "פיראוס"
  • 1/3 כוס שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים כ 20 דקות עד שהם רכים. מסננים ושומרים את מי הבישול. מעבירים את תפוחי האדמה, 1/4 כוס ממי הבישול, השום, החומץ והבולגרית למעבד מזון ומעבדים לקרם.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    תוך כדי שהמעבד עובד מוסיפים בזילוף איטי שמן זית ומעבדים עד קבלת קרם חלק וסמיך.

הכנת? כאן מדרגים
(0)