ציזיקי מלפפונים וצנונית
ציזיקי מרענן לאירוח נפלא!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל2:
- 1.5 כוסות יוגורט עזים פיראוס של תנובה
- 5 מלפפוני טעם, קצוצים או מגורדים בפומפיה גסה
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 3 כפות עלי שמיר, קצוצים
- 3 כפות עלי נענע, קצוצים
- 3 צנוניות, פרוסות דק דק
- 2 כפות שמן זית
- פלפל שחור, לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים בד חיתול במסננת מעל קערה ויוצקים לתוכה את היוגורט. מניחים ליוגורט להגיר נוזלים כ-30 דקות, עד שהוא למרקם סמיך. סוחטים את הנוזלים ומעבירים לקערה.
טיימר מופעל
-
02.
לטעם מרוכז ומודגש יותר, מניחים את המלפפונים הקצוצים במסננת, מפזרים מעל מעט מלח ומניחים בצד להם להגיר נוזלים כ-15 דקות. מעבירים למגבת ומייבשים בעדינות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים ליגורט הסמיך את המלפפונים, שום, שמיר, נענע ומעט שמן זית ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
-
04.
מזליפים מעל מעט שמן זית, מפזרים את פרוסות הצנונית ומגישים, מומלץ לצד פיתה קלוייה.
הכנת? כאן מדרגים