ציזיקי מלפפונים וצנונית | השף הלבן

ציזיקי מלפפונים וצנונית

ציזיקי מרענן לאירוח נפלא!

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
ציזיקי מלפפונים וצנונית
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל2:

  • 1.5 כוסות יוגורט עזים פיראוס של תנובה
  • 5 מלפפוני טעם, קצוצים או מגורדים בפומפיה גסה
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 3 כפות עלי שמיר, קצוצים
  • 3 כפות עלי נענע, קצוצים
  • 3 צנוניות, פרוסות דק דק
  • 2 כפות שמן זית
  • פלפל שחור, לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים בד חיתול במסננת מעל קערה ויוצקים לתוכה את היוגורט. מניחים ליוגורט להגיר נוזלים כ-30 דקות, עד שהוא למרקם סמיך. סוחטים את הנוזלים ומעבירים לקערה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    לטעם מרוכז ומודגש יותר, מניחים את המלפפונים הקצוצים במסננת, מפזרים מעל מעט מלח ומניחים בצד להם להגיר נוזלים כ-15 דקות. מעבירים למגבת ומייבשים בעדינות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מוסיפים ליגורט הסמיך את המלפפונים, שום, שמיר, נענע ומעט שמן זית ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

  • 04.

    מזליפים מעל מעט שמן זית, מפזרים את פרוסות הצנונית ומגישים, מומלץ לצד פיתה קלוייה.

הכנת? כאן מדרגים
(5)