טירוקפטרי – ממרח פלפלים וגבינה
ממרח או "ניגוב" עם לחם טוב או פיתה של פלפלים וגבינה עשיר בטעמים: מתקתק בזכות הפלפלים, חמצמץ בזכות גבינה בסגנון יוגורט וחריף בזכות הפלפל החריף.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל1:
- 3 פלפלים אדומים
- 1 (או פחות, לפי דרגת החריפות הרצויה) פלפל חריף או קורט אבקת צ'ילי
- 1/2 גביע גבינת שמנת בסגנון יוגורט יווני "פיראוס"
- להגשה: שמן זית, גבינת פטה "פיראוס" מפוררת, אורגנו קצוץ או פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
שורפים על אש הגז או על גריל את הפלפלים (האדומים והחריף), כ 5 דקות על כל צד (4 צדדים) עד שהקליפה משחירה. לחילופין צולים בתנור מחומם ל 250 מעלות כ 25 דקות. מעבירים לשקית, סוגרים ולאחר רבע שעה קולפים בקלות טנפתרים מקליפה, גבעול וזרעים.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים את הפלפלים הקלופים ויתר המרכיבים למעבד מזון ומעבדים לקרם.
-
03.
מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים שמן זית, מפוררים גבינת פטה, בוזקים אורגנו או פטרוזיליה ומגישים עם פיתה או לחם.
הכנת? כאן מדרגים