מקלות שומשום במילוי גבינות - השף הלבן

מקלות שומשום במילוי גבינות

מאת: תמי פיליפ
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מקלות שומשום במילוי גבינות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 15-20 יחידות:

לבצק:
  • 1 קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כ- 2.5 כוסות חלב תנובה בטמפרטורת החדר (אפשר להחליף במים)
למילוי:
  • 150 גרם גבינת כנען תנובה
  • 250 גרם פתיתי מוצרלה השף הלבן
  • 120 גרם גבינה בולגרית 24% פיראוס מפוררת
  • מעט מלח
  • תוספות אפשריות (אחת מתוכן):
  • 2 כפות רוטב פסטו
  • 1/3כוס זיתים קצוצים
  • 1/4 כוס עגבניות מיובשות קצוצות דק
לציפוי:
  • שומשום לבן ושחור
  • כפית מלח גס
  • שמן זית להברשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק:

  • 02.

    שמים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר ומערבבים קלות.

  • 03.

    מוסיפים מלח, שמן ומחצית מכמות החלב/מים ומתחילים ללוש תוך כדי הוספה הדרגתית של יתרת הנוזלים בהתאם לצורך.

  • 04.

    לשים היטב במשך 10 דקות לקבלת בצק נעים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים במשך שעה וחצי.

  • 06.

    מכינים את המילוי:

  • 07.

    מערבבים בקערית את כל הגבינות והתוספת הרצויה (במידה ומשתמשים).

  • 08.

    ממלאים את המקלות:

  • 09.

    מחלקים את הבצק ל-15-20 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח העבודה לעלה צר וארוך.

  • 10.

    מניחים מהמלית לאורך הבצק ומגלגלים לגליל. מכינים תבנית אינגליש קייק עם מי ברז ותבנית נוספת עם שומשום מעורבב במלח.

  • 11.

    טובלים את מקלות הבצק במים ואח״כ מצפים בשומשום מכל הכיוונים. בעזרת סכין יוצרים חתכים אלכסונים במקלות על מנת שהמלית תבצבץ.

  • 12.

    מניחים על תבנית אפייה ומתפיחים במשך כ-15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 13.

    אופים בתנור מחומם בחום של 190 מעלות במשך כ-12 דקות, מוציאים מהתנור ומברישים מיד בשמן זית.

    טיימר מופעל
    00:12:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.