לחמניות וניל
מתכון של אינס ינאי ללחמניות רכות ומתקתקות אפויות ברוטב וניל. מושלמות ככריכים לבית הספר או במקום עוגה ליד הקפה או התה
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: בלוג "תיק אוכל"
המרכיבים ל12-15:
- 2 כוסות חלב "תנובה" בטמפרטורה פושרת
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 ביצה
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1 כפית מלח
- 6 כוסות קמח לבן
לרוטב על הבצק לפני האפייה:
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף גדושה סוכר
- 2 ביצים
- 2 כפות שמן קנולה
לפיזור על הלחמניות (לא חובה):
- שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה רחבה מניחים את הקמח, השמרים והסוכר.
-
02.
יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר המרכיבים.
-
03.
לשים היטב את הבצק לבצק אחיד ומעבירים לקערה משומנת ומכוסה להתפחה של 45 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
יוצרים על משטח מקומח כדורים בגודל של תפוז קטן ומניחים על תבנית משומנת בצמידות ללא מרווחים.
-
05.
מניחים להתפחה של 25 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
בנתיים, בקערה נפרדת טורפים יחד את מרכיבי הרוטב.
-
07.
שופכים את הרוטב מעל הלחמניות התפוחות.
-
08.
מפזרים מעל שומשום ומשאירים להתפחה של 5 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
09.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, 25-30 דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים