לחמניות וניל – שדרוג כיפי וטעים לכל ארוחה | השף הלבן

לחמניות וניל

מתכון של אינס ינאי ללחמניות רכות ומתקתקות אפויות ברוטב וניל. מושלמות ככריכים לבית הספר או במקום עוגה ליד הקפה או התה

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: בלוג "תיק אוכל"

המרכיבים ל12-15:

  • 2 כוסות חלב "תנובה" בטמפרטורה פושרת
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית מלח
  • 6 כוסות קמח לבן
לרוטב על הבצק לפני האפייה:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמן קנולה
לפיזור על הלחמניות (לא חובה):
  • שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה רחבה מניחים את הקמח, השמרים והסוכר.

  • 02.

    יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר המרכיבים.

  • 03.

    לשים היטב את הבצק לבצק אחיד ומעבירים לקערה משומנת ומכוסה להתפחה של 45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 04.

    יוצרים על משטח מקומח כדורים בגודל של תפוז קטן ומניחים על תבנית משומנת בצמידות ללא מרווחים.

  • 05.

    מניחים להתפחה של 25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    בנתיים, בקערה נפרדת טורפים יחד את מרכיבי הרוטב.

  • 07.

    שופכים את הרוטב מעל הלחמניות התפוחות.

  • 08.

    מפזרים מעל שומשום ומשאירים להתפחה של 5 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 09.

    אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, 25-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(7)