מקלות שומשום במילוי גבינות
המרכיבים ל15-20 יחידות:
- 1 קילו קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/3 כוס סוכר
- 1 כף מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- כ- 2.5 כוסות חלב תנובה בטמפרטורת החדר (אפשר להחליף במים)
- 150 גרם גבינת כנען תנובה
- 250 גרם פתיתי מוצרלה השף הלבן
- 120 גרם גבינה בולגרית 24% פיראוס מפוררת
- מעט מלח
- תוספות אפשריות (אחת מתוכן):
- 2 כפות רוטב פסטו
- 1/3כוס זיתים קצוצים
- 1/4 כוס עגבניות מיובשות קצוצות דק
- שומשום לבן ושחור
- כפית מלח גס
- שמן זית להברשה
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק:
-
02.
שמים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר ומערבבים קלות.
-
03.
מוסיפים מלח, שמן ומחצית מכמות החלב/מים ומתחילים ללוש תוך כדי הוספה הדרגתית של יתרת הנוזלים בהתאם לצורך.
-
04.
לשים היטב במשך 10 דקות לקבלת בצק נעים.
טיימר מופעל
-
05.
מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים במשך שעה וחצי.
-
06.
מכינים את המילוי:
-
07.
מערבבים בקערית את כל הגבינות והתוספת הרצויה (במידה ומשתמשים).
-
08.
ממלאים את המקלות:
-
09.
מחלקים את הבצק ל-15-20 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח העבודה לעלה צר וארוך.
-
10.
מניחים מהמלית לאורך הבצק ומגלגלים לגליל. מכינים תבנית אינגליש קייק עם מי ברז ותבנית נוספת עם שומשום מעורבב במלח.
-
11.
טובלים את מקלות הבצק במים ואח״כ מצפים בשומשום מכל הכיוונים. בעזרת סכין יוצרים חתכים אלכסונים במקלות על מנת שהמלית תבצבץ.
-
12.
מניחים על תבנית אפייה ומתפיחים במשך כ-15 דקות.
טיימר מופעל
-
13.
אופים בתנור מחומם בחום של 190 מעלות במשך כ-12 דקות, מוציאים מהתנור ומברישים מיד בשמן זית.
טיימר מופעל