מקלות שומשום במילוי גבינות | השף הלבן

מקלות שומשום במילוי גבינות

מאת: תמי פיליפ
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מקלות שומשום במילוי גבינות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל15-20 יחידות:

לבצק:
  • 1 קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כ- 2.5 כוסות חלב תנובה בטמפרטורת החדר (אפשר להחליף במים)
למילוי:
  • 150 גרם גבינת כנען תנובה
  • 250 גרם פתיתי מוצרלה השף הלבן
  • 120 גרם גבינה בולגרית 24% פיראוס מפוררת
  • מעט מלח
  • תוספות אפשריות (אחת מתוכן):
  • 2 כפות רוטב פסטו
  • 1/3כוס זיתים קצוצים
  • 1/4 כוס עגבניות מיובשות קצוצות דק
לציפוי:
  • שומשום לבן ושחור
  • כפית מלח גס
  • שמן זית להברשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק:

  • 02.

    שמים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר ומערבבים קלות.

  • 03.

    מוסיפים מלח, שמן ומחצית מכמות החלב/מים ומתחילים ללוש תוך כדי הוספה הדרגתית של יתרת הנוזלים בהתאם לצורך.

  • 04.

    לשים היטב במשך 10 דקות לקבלת בצק נעים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים במשך שעה וחצי.

  • 06.

    מכינים את המילוי:

  • 07.

    מערבבים בקערית את כל הגבינות והתוספת הרצויה (במידה ומשתמשים).

  • 08.

    ממלאים את המקלות:

  • 09.

    מחלקים את הבצק ל-15-20 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח העבודה לעלה צר וארוך.

  • 10.

    מניחים מהמלית לאורך הבצק ומגלגלים לגליל. מכינים תבנית אינגליש קייק עם מי ברז ותבנית נוספת עם שומשום מעורבב במלח.

  • 11.

    טובלים את מקלות הבצק במים ואח״כ מצפים בשומשום מכל הכיוונים. בעזרת סכין יוצרים חתכים אלכסונים במקלות על מנת שהמלית תבצבץ.

  • 12.

    מניחים על תבנית אפייה ומתפיחים במשך כ-15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 13.

    אופים בתנור מחומם בחום של 190 מעלות במשך כ-12 דקות, מוציאים מהתנור ומברישים מיד בשמן זית.

    טיימר מופעל
    00:12:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)