כרובית צלוייה ממולאת בגבינה צהובה
אודי ברקן ואושר אידלמן עם מתכון טרנדי לוהט לכרובית שלמה צלוייה עם פרוסות גבינת גלבוע ומילוי עשבי תיבול ארומטי המסתתרים בתוכה
המרכיבים ל3-4:
- 1 ראש כרובית
- מעט שמן זית לציפוי
- צרור פטרוזיליה
- 3 שיני שום קלופות
- 2 כפות גרעיני חמניה
- מלח
- מיץ וקליפת לימון מגוררת מלימון אחד
- 1/2 כפית דבש
- כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית
- 4 פרוסות גבינת גלבוע 22% שומן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל250 מעלות על מצב טורבו.
-
02.
חותכים את בסיס הכרובית כך שתעמוד יציב – שומרים על העלים והתפרחת.
-
03.
לסיר שיכול להכיל את הכרובית בנוחות, מוסיפים מים לגובה של כ-4 ס"מ ומביאים לרתיחה.
-
04.
מכניסים את הכרובית, סוגרים את מכסה הסיר ומאדים מעל להבה בינונית-גבוהה כ-8 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים את הכרובית מהסיר ונותנים לה להתקרר במשך 10 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מעבירים את הכרובית לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מורחים בשמן זית וצולים כ-20 דקות עד שהכרובית משחימה. מוציאים ומקררים.
טיימר מופעל
-
07.
בינתיים מכינים את המילוי: טוחנים את כל הרכיבים בבלנדר לממרח חלק.
-
08.
מורחים כל פרוסת גבינה צהובה בכף מהמילוי ומגלגלים. חוצים לשניים.
-
09.
מכניסים את חצאי גלילי הגבינה צהובה בין פרחי הכרובית ומכניסים לתנור ל- 3 דקות.
טיימר מופעל