עוגיות שקדים לפסח
עוגיות טעימות וכשרות לפסח שתכינו בכמה דקות של עבודה: מתכון של אפרת ליכטנשטט לעוגיות שקדים מושלמות שתוכלו לשדרג עם שוקולד מומס!
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט
עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל25 יחידות:
- 200 גרם שקדים פרוסים
- ½ כוס (60 גרם) אבקת סוכר
- 1 חלבון ביצה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
-
02.
בקערה גדולה מערבבים שקדים, אבקת סוכר וחלבון, אם התערובת נראית יבשה מידי מוסיפים עוד כפית חלבון (מחלבון נוסף שפתחנו בקערה). התערובת צריכה להיות רטובה אבל לא יותר מדי.
-
03.
בידיים רטובות יוצרים תלוליות דקות על נייר אפייה, משטחים את התלוליות שתהיינה דקות (9 בכל תבנית)
-
04.
אופים 10-12 דקות עד שהשקדים מזהיבים במרכז ומעט משחימים בקצוות.
טיימר מופעל
-
05.
שמרו על התנור, העוגיות משחימות במהירות. מצננים לטמפרטורת החדר.
-
06.
למשקיענים: אפשר לשדרג ע״י מריחת שוקולד מומס על החלק התחתון של העוגיות.
הכנת? כאן מדרגים