שקשוקה סגולה
אמנם קראנו לתבשיל הזה שקשוקה, אבל הוא הרבה יותר מזה! סלק צלוי, מנגולד, גבינות חמד ועיזים נהדרות וביצים רכות- ארוחת הבוקר המושלמת! מתכון מעולה של דור משה
המרכיבים ל3:
- 2 סלקים גדולים
- ¾ כוס שמנת לבישול 15% / 10% "השף הלבן"
- רבע כוס שמן זית
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
- 4 שיני שום פרוס לפרוסות דקות
- צרור מנגולד שטוף חתוך לרצועות גסות (ללא החלק הלבן)
- מלח ופלפל שחור
- 6 ביצים בגודל L
- 3 כפות שמן זית
- ½ חבילה (100 גרם) גבינת חמד "פיראוס" חתוכה לרצועות
- ½ חבילה (100 גרם) גבינת פרומעז קולקשן - פרוסה עבה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
-
02.
לצליית הסלקים, שוטפים היטב את הסלקים, עוטפים אותם בנייר אפייה ואופים עד כ65-75 דקות, עד לריכוך. מצננים מעט את הסלקים.
טיימר מופעל
-
03.
סלק אחד חותכים לקוביות קטנות, ואת השני טוחנים בבלנדר ביחד עם השמנת לבישול.
-
04.
במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים עד שהם הופכים לשקופים. מוסיפים את השום ומטגנים במשך שלוש דקות נוספות. מוסיפים את המנגולד ומבשלים במשך כמה דקות, עד שהמנגולד ומתרכך ומאבד את הנוזלים. מוסיפים את הסלק הקצוץ ומבשלים במשך כמה דקות עם מכסה סגור. מוסיפים את הסלק שטחנו עם השמנת, מוסיפים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הביצים ומכסים.
-
05.
בינתיים מטגנים את גבינת החמד: במחבת בינונית מחממים את שמן הזית ומטגנים את גבינת החמד משני צדדיה עד להזהבה.
-
06.
מפזרים מעל השקשוקה את הגבינות ומגישים מיד