קיש ברוקולי מבצק פולנטה (ללא גלוטן)
אחד המאפים הטעימים ביותר! הפעם שידכנו לו פולנטה עם גבינה בתור קלתית שהופכת אותו לשיחוק אמיתי! מתכון של דור משה שיעשה לכם את ארוחת הערב
המרכיבים ל8:
- כוס וחצי מים
- 1 כוס חלב 3% תנובה
- ¾ כוס פולנטה אינסטנט
- חצי כפית מלח
- 3 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- ברוקולי בינוני
- 1 מיכל (250 מ"ל) - או חצי מיכל של 500 מ"ל - שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- ¼ כוס חלב 3% תנובה
- 3 ביצים בגודל L
- ½ כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- מלח ופלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים וחולטים אותו במים רותחים למשך חמש דקות. מסננים היטב. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את שוליה במעט חמאה.
-
02.
להכנת הבצק, מחממים בסיר בינוני על להבה בינונית מים וחלב עד לרתיחה. מוסיפים את הפולנטה והמלח ומערבבים היטב. מחלישים את הלהבה לעוצמה נמוכה ומבשלים תוך כדי בחישה כ-15 דקות, או עד שהפולנטה מסמיכה ונפרדת מדפנות הסיר. מעבירים את הפולנטה לתבנית ומשטחים בעדינות. ברגע שהיא מעט מצטננת (אך עדיין חמה ורכה), מעצבים אותה בעזרת הידיים לקלתית גבוהה ואחידה. אופים את הפולנטה בתנור כרבע שעה, עד שהיא מתייצבת ומעט מתייבשת. מצננים מעט.
טיימר מופעל
-
03.
בקערה גדולה טורפים את השמנת, החלב והביצים. מוסיפים את הפרמזן או הגאודה, המלח והפלפל וטורפים היטב. מוסיפים את הברוקולי החלוט ומערבבים. מוזגים את המלית אל תוך קלתית הפולנטה ואופים כ 40-50 דקות, עד שהמלית מתחילה להזהיב. מצננים לטמפ' החדר ומגישים.
טיימר מופעל