מאפה גבינה ונקטרינות מקורמלות - השף הלבן

מאפה גבינה ונקטרינות מקורמלות

מאת: אושרית אברגיל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה גבינה ונקטרינות מקורמלות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 6 מנות:

לבצק:
  • 450 גרם בצק פריך מתוק מעדנות
לנקטרינות:
  • 3 נקטרינות צהובות/כתומות
  • 30 גרם חמאת תנובה
  • 2 כפות סוכר חום
למלית גבינות:
  • 150 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
  • 50 גרם גבינת כנען תנובה
  • 1 כף גרידת לימון
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפיות פודינג וניל
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית

הוראות הכנה:

  • 01.

    קורצים מהבצק עיגול בקוטר 24 ס״מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 02.

    חוצים את הנקטרינות ל-2 ופורסים לפרוסות דקות. מחממים חמאה במחבת ומוסיפים את הנקטרינות והסוכר החום ומטגנים כ-2 דקות. מערבבים בעדינות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מערבבים את מרכיבי המלית לקרם אחיד ללא גושים. מברישים את הבצק בסירופ מהמחבת בו טיגנו את הנקטרינות, מניחים גבינה במרכז, מיישרים ומשאירים כ-2 ס״מ בשוליים. מניחים את הנקטרינות מעל הגבינה בצורת מניפה. מקפלים את שולי הבצק פנימה.

  • 04.

    מברישים את השוליים של המאפה בסירופ הנקטרינות ומפזרים מעל סוכר חום.

  • 05.

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות לכ-25 דקות או עד לקבלת גוון זהוב.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    מצננים ובוזקים אבקת סוכר. פורסים למשולשים ומגישים.

הידעת?

טיפ:

מרכיבים את המאפה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים להקפאה. מפשירים חצי שעה לפני ההגשה, מכניסים לתנור ומגישים חם וכך יש מאפה זמין לאורחים שמפתיעים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.