כנאפה ביתית מעולה עם סירופ מתוק ופיסטוקים | השף הלבן

כנאפה ביתית

כנאפה שמגישים עם סירופ מתוק ופיסטוקים. גבינת הכנען מעולה לכנאפה כי היא רכה, ניטראלית ונשארת יציבה באפייה, אפילו אין צורך להמתיק אותה בזכות הסירופ

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל4 מנות:
  • 200 גרם אטריות קדאיף
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 250 גרם גבינת כנען תנובה
לסירופ:
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1/2 לימון עם הקליפה או 1/2 תפוז עם הקליפה או 2 טיפות תמצית מי ורדים
  • 1 שקית סוכר וניל
להגשה:
  • חופן פיסטוק קצוץ
גודל תבנית: מחבת 24
הוראות הכנה:
  • 01.

    שמים בסיר קטן את מרכיבי הסירופ ומבשלים עד שהסוכר נמס.

  • 02.

    שמים בקערה את שערות הקדאיף. מפרידים אותן זו מזו בעזרת הידיים. מוסיפים חמאה ומערבבים כך שכל השערות יצופו.

  • 03.

    מחממים מחבת משומנת. כשהיא חמה מסירים לרגע מהאש ומסדרים בה מחצית מאטריות הקדאיף בשכבה אחידה. עליהן שמים את הגבינה (מפזרים גושי גבינה) ועליה מניחים את יתרת אטריות הקדאיף בפיזור אחיד. מהדקים מעט.

  • 04.

    מטגנים על להבה נמוכה-בינונית, במחבת מכוסה, כ-7-8 דקות עד שתחתית הכנאפה מזהיבה. הופכים לצלחת ומטגנים 5-6 דקות נוספות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 05.

    מעבירים לצלחת הגשה, בוזקים פיסטוקים קצוצים, יוצקים סירופ ומגישים.

הידעת?

המטבח הערבי הוא מכלול עשיר ומגוון של צבעים, טעמים וריחות. בין כל המנות הנפלאות במטבח זה, לא מעט ישראלים מאוהבים לחלוטין במנת קינוח אחת ספציפית - הלוא היא הכנאפה. הדעה הרווחת היא שלא ניתן להכין כנאפה טוב בבית, אך דעה זו עשויה להשתנות בעקבות המתכון הבא. מדובר במתכון לכנאפה שמגישים עם סירופ מתוק ופיסטוקים. גבינת הכנען מעולה לכנאפה כי היא רכה, ניטראלית ונשארת יציבה באפייה, אפילו אין צורך להמתיק אותה בזכות הסירופ. תתכוננו להתחיל לאכול כנאפה בתדירות גבוהה יותר.

הכנת? כאן מדרגים
(40)