פוקאצ'ת הפתעות - מתכון פוקאצ'ה טעים וקל להכנה | השף הלבן

פוקאצ'ת הפתעות

בניגוד לפוקאצ'ה הרגילה, כאן התוספות נכנסות גם למרכז הבצק! מתכון לפוקאצ'ה משודרגת במילוי מוצרלה, מנצ'גו, בטטות ותרד שישדרגו לכם את השולחן המשפחתי

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לפוקאצ'ה
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נועה קנריק

המרכיבים ל3 פוקאצ'ות:

לבצק:
  • 1 קילו קמח לבן
  • 3 כפות מייפל או סוכר
  • 8 גרם (1 כפית) שמרים יבשים או 3 כפיות שמרים טריים
  • 660 מל" (2 ו-3/4 כוסות) מים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף מלח
להפתעות בפנים:
  • 1 חבילה פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 100 גרם מנצ'גו "COLLECTION" / קממבר / ברי
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בטטות גדולות קלופות
  • 1 סלסלה עלי תרד שטופים היטב
לטופינג:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 עגבניות יפות ובשלות פרוסות דק
  • 1 בצל סגול קלוף ופרוס דק
  • ענפי טימין או רוזמרין
  • מלח גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מרכיבי הבצק פרט למלח ולשים על מהירות איטית במשך 6 דקות. מוסיפים את המלח ולשים 6 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    בעזרת ידיים מעט משומנות יוצרים מהבצק כדור חלק ויפה ומחזירים לקערה. משמנים מעט את החלק העליון עם תרסיס שמן או מעט שמן זית ומכסים את הקערה עם ניילון נצמד. מעבירים למקרר למשך הלילה (מ-6 שעות ועד יומיים).

  • 03.

    מוציאים את הקערה עם הבצק לשיש, משאירים אותה מכוסה, ומאפשרים לבצק לחזור לטמפרטורת החדר. זה לוקח בערך שעה.

  • 04.

    בזמן הזה חותכים את הבטטות לקוביות בגודל 2 ס"מ ומטגנים אותן עם מעט שמן זית ומלח על מחבת רחבה או סיר רחב ונמוך עד שהבטטות רכות וזהובות. מעבירים לקערה שיצטננו.

  • 05.

    באותה מחבת, עם מעט שמן זית, מטגנים את התרד במשך 3-4 דקות, רק עד שהוא מתחיל טיפה להתרכך. ממליחים ומעבירים לקערה עם הבטטות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 06.

    מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.

  • 07.

    פותחים כל יחידת בצק בעזרת הידיים או בעזרת מערוך לריבוע בעובי 2 ס"מ. שימו לב לעשות את זה על תבנית תנור עם נייר אפייה בתחתית כי משם זה עובר להתפחה וישר לתנור.

  • 08.

    מניחים בצד אחד של הריבוע את התוספות: פרוסות מוצרלה, בטטות ותרד ומעל מגרדים גבינת מנצ'גו / קממבר / ברי בנדיבות. חשוב לא לשים את התוספות עד לקצה הבצק כי תיכף נסגור את הקצוות האלה.

  • 09.

    את הצד השני של הבצק, זה שכרגע ריק, מניחים מעל התוספות ומהדקים היטב בצדדים כדי שהגבינות לא יברחו. חוזרים על הפעולות עם שאר הבצק.

  • 10.

    בעזרת האצבעות יוצרים גומות בחלק העליון של הבצק ומניחים מעל פרוסות עגבנייה, פרוסות בצל סגול, עלי טימין או רוזמרין ומלח גס. מזלפים מעל שמן זית בנדיבות ומאפשרים לבצק לתפוח שוב במשך 20 דקות בקיץ או 30 דקות בחורף.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 11.

    מחממים תנור ל-250 מעלות ורק כשהוא חם מכניסים את הפוקצ'ה פנימה ואופים עד הזהבה יפה.הערות ושדרוגים- במקום בטטות ו/או תרד אפשר למלא בעגבניות מיובשות, שום קונפי, קוביות קישואים מטוגנים או חצילים צרובים, זיתים שחורים (ללא גלעין כמובן), פלפלים קלויים ועוד ועוד. העיקר שהתוספת תכנס כשהיא כבר מוכנה כי זמן האפייה קצר מאוד ולא יהיה לה זמן לאפות בתנור.- במקום עגבניות ובצל סגול למעלה אפשר לשים זיתים מגולענים, פרוסות בטטה, פרוסות דקות של קישואים או כל תוספת שאתם אוהבים.- ניתן להכין גם יום קודם ולחמם בתנור לפני הגשה כדי שהגבינות ימסו והבצק יחזור להיות קריספי וכיפי.- ניתן להשתמש בקמח כוסמין לבן או להמיר חצי בקמח כוסמין מלא.

הכנת? כאן מדרגים
(1)