קארי ירוק עם ירקות ירוקים וטופו
דור משה עם מתכון לתבשיל טבעוני עשיר בירקות ירוקים וטעימים. הסוד לתבשיל הוא משחת קארי איכותית ומיקס של מגוון ירקות ירוקים
המרכיבים ל4-5:
- 3 כפות שמן צמחי
- 1 חבילת טופו תנובה ALTERNATIVE
- 2 כפות שמן צמחי
- 3-2 כפות משחת קארי ירוק (לפי הטעם ודרגת החריפות הרצויה)
- חתיכת ג'ינג'ר טרי ברוחב 1 ס"מ קצוץ דק
- 1 פחית קרם קוקוס (400 מ"ל)
- 1 קישוא זוקיני גדול חתוך לקוביות
- 2 כוסות ירקות ירוקים של סנפרוסט (אפשר לשלב ברוקולי / שעועית ירוקה / אפונה / תרד וכו')
- 2 כפות מיץ לימון
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הטופו, פורסים את קוביית הטופו לקוביות קטנות. מניחים אותן על שכבה כפולה של נייר סופג, מכסים בנייר סופג נוסף ולוחצים עליהם על מנת שהנייר יספוג מעט מהנוזלים.
-
02.
במחבת בינונית, מחממים את השמן על להבה בינונית ומטגנים את קוביות הטופו מספר דקות, עד שהן מעט מזהיבות. סופגים את השמן ושומרים בצד.
-
03.
חולטים את הירקות הקפואים במים רותחים למשך 3 דקות ומסננים.
טיימר מופעל
-
04.
להכנת הקארי, במחבת גדולה מחממים את השמן על להבה בינונית. מוסיפים את מחית הקארי והג'ינג'ר ומערבבים אותם אל תוך השמן. לאחר 2 דקות, מוסיפים את קרם הקוקוס ומיץ הלימון. מערבבים היטב, עד שמחית הקארי נטמעת לחלוטין בנוזלים, מוסיפים את הקישואים ומבשלים במשך 5 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את הירקות החלוטים ומבשלים עד לרתיחה עדינה. מחלישים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות נוספות. אם הקארי מסמיך מידי, ניתן להוסיף מעט מים. מתבלים במלח לפי הטעם.
טיימר מופעל
הידעת?
תופעת הטבעונות בהחלט גדלה בעשורים האחרונים והפכה לגורם לא מבוטל בעולם הקולינריה המודרני. בכל יום אנחנו נחשפים לעוד מנות מוכרות ואהובות שקיבלו גרסה טבעונית מקורית. אחת המנות המקוריות של המטבח הטבעוני ואחת האהובות ביותר היא ללא ספק מנת הקארי. אולם, למעשה לא מדובר במנה אחת, אלא מכלול שלם של מנות עם תוספות שונות בצבעים שונים. אם אתם מחפשים גרסה מפנקת ומפתיעה למנת הקארי המוכרת, דור משה מביא לנו מתכון לתבשיל טבעוני עשיר בירקות ירוקים וטעימים. הסוד לתבשיל הוא משחת קארי איכותית ומיקס של מגוון ירקות ירוקים.