פיצה צ'יזי קראסט משגעת
פיצה ביתית עם גבינת מוצרלה אמיתית ששמים מעל הפיצה וגם ב"קשה" שלה! הבצק נוח לעבודה ובזכות השימוש באצבעות המוצרלה, קל במיוחד למלא את קצוות הפיצה.
המרכיבים ל2 פיצות:
- ½ קילו קמח לבן
- ½ כף שמרים יבשים
- 3 כפות שמן זית
- כף סוכר
- כוס ורבע מים
- חצי כף מלח
- 2 חבילות (300 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 2 חבילות אצבעות פתיתי מוצרלה "השף הלבן" "עמק"
- ½ כוס רוטב לפיצה
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הבצק, מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל הרכיבים חוץ מהמלח. לשים את הבצק במשך כ-2 דקות במהירות נמוכה ומוסיפים את המלח.
טיימר מופעל
-
02.
לשים במשך 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה (אם יש צורך אפשר להוסיף מעט מים או קמח).
טיימר מופעל
-
03.
מכסים את קערת המיקסר עם מגבת ומתפיחים להכפלת הנפח.
-
04.
מחממים תנור לחום של 220º ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
05.
חותכים אחת מאצבעות המוצרלה ל-4 רבעים. לכל פיצה נצטרך חבילה אחת.
-
06.
על משטח מקומח, מרדדים חצי מכמות הבצק לעלה גדול בעובי ½ ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית המרופדת בנייר אפייה.
-
07.
מסדרים את חתיכות המוצרלה מסביב לבצק, ומגלגלים פנימה את הבצק מסביב לגבינה. צובטים את נקודת החיבור של הבצק. אם רוצים, ניתן לדקור את הבצק באמצעות מזלג כמו בתמונה.
-
08.
מורחים על הפיצה ¼ כוס מרוטב הפיצה ומפזרים 200 גרם מפתיתי המוצרלה.
-
09.
אופים במשך 12-15 דקות, עד שהבצק מזהיב. אופים את הפיצה השניה באותו אופן.
טיימר מופעל
-
10.
מגישים לצד מטבל עגבניות.
-
11.
בתאבון!