מוסקה צמחונית – תפוחי אדמה, חצילים, גבינה ועגבניות (ללא גלוטן)
מאפה חם ומשביע שלצד סלט ירקות הוא ארוחה מלאה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל10:
- 3 תפוחי אדמה גדולים מבושלים, קלופים, פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
לתערובת הגבינות:
- 1 גביע יוגורט תנובה
- 1 גביע קוטג' 5% תנובה
- 2 ביצים טרופות
- 200 גרם חמד פיראוס, מגוררת או פתיתי בולגרית או פטה מפוררת
- קורט אגוז מוסקט
- להגשה: פטרוזיליה קצוצה
- 2 חצילים פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 2 כפיות עלי תימין
- מלח, פלפל
- 4 כפות שמן זית
- 6 עגבניות פרוסות לפרוסות בעובי 1 ס"מ
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20X30
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 200 מעלות. מסדרים את החצילים את תבנית מצופה נייר אפיה. בוזקים תימין, מלח, פלפל. מזלפים או מרססים שמן זית ואופים 25 דקות עד השחמה.
טיימר מופעל
-
02.
מסדרים את פרוסות העגבניה על תבנית מצופה נייר אפיה. בוזקים תימין, מלח, פלפל. מזלפים או מרססים שמן זית ואופים 25-30 דקות עד השחמת השוליים. מערבבים את מרכיבי תערובת הגבינות.
טיימר מופעל
-
03.
מנמיכים את חום התנור ל 190 מעלות. בתבנית משומנת מסדרים בשכבות: פרוסות תפוח אדמה (מצופפים וממלאים חללים בחלקי פרוסה), עגבניות, חצילים, שוב עגבניות ומעל יוצקים ומורחים את תערובת הגבינות. אופים 30-40 דקות עד שמזהיב ומתייצב.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים