תפוחי אדמה ממולאים בפטריות ופטה של תומר אומנסקי
מנה מנצחת לארוחות חגיגיות ומפנקות. תומר אומנסקי מציג סירות תפוחי אדמה ממולאות בתערובת של תפוחי אדמה, פטריות בחמאה ושום, פטה כבשים נהדרת של פיראוס ופרמזן. כשר לפסח ומושלם לאירוח
המרכיבים ל12 מנות:
- 6 תפוחי אדמה לבנים גדולים
- 2 סלסלות פטריות שמפיניון
- 50 גרם חמאה תנובה
- 4 שיני שום
- מלח ופלפל
- 250 גרם פתיתי פטה כבשים פיראוס
- 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" (כ4 כפות)
- שמן זית
- עגבניות שרי
- צנון
- בצל ירוק
- בצל סגול
- שמנת חמוצה
הוראות הכנה:
-
01.
בתבנית תנור עם נייר אפייה נניח את תפוחי האדמה השטופים ונאפה ב-180 מעלות טורבו, למשך שעה עד שעה ורבע עד לריכוך תפוחי האדמה.
-
02.
נחמם מחבת רחבה, נוסיף לתוכה כף שמן זית ואת החמאה והשום ונטגן עד להזהבה קלה של השום.
-
03.
נוסיף פנימה פטריות שחתכנו לפרוסות, מלח ופלפל ונטגן עד להזהבה קלה.
-
04.
לאחר שתפוחי האדמה נאפו, נצנן אותם מעט, נחצה אותם באמצע ובאמצעות כף נרוקן את הליבה שלהם. מומלץ להשאיר דפנות מעט עבות.
-
05.
לשאריות תפוחי האדמה שרוקנו נוסיף פטה, פרמזן, מלח, פלפל ונערבב היטב עד לאיחוד.
-
06.
נניח את סירות תפוחי האדמה על תבנית עם נייר אפייה, נניח בכל סירה כף גדושה מהמלית ונהדק מעט.
-
07.
נמזוג שמן זית ונעביר לאפייה נוספת של כחצי שעה.
-
08.
נגיש לצד סלט עגבניות עם מעט בצל סגול וצנון, שמנת חמוצה ובצלים ירוקים. בתיאבון!
הידעת?
• ניתן להמיר את הפטריות בקוביות בטטה או תירס או בצל מטוגן
• יש לאכול את המנה חמה ישר מהתנור
• על מנת לוודא שתפוחי האדמה רכים ניתן להכניס לתוכם קיסם
• ניתן גם לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים 30-40 דקות