פטאטס למונטס – תפוחי אדמה צלויים קריספיים בתיבול לימוני עם פתיתי בולגרית
תוספת נהדרת: תפוחי אדמה שחומים בתיבול לימוני עם פתיתי בולגרית
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל6:
- 1/2 מיכל (110 גרם) פתיתי גבינה בולגרית 24% פיראוס
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 2 כפיות גרידת קליפת לימון
- 1 כף אורגנו יבש
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מים
- 1 כפית סולת
- 6-7 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
מערבבים בקערה את כל המרכיבים למעט תפוחי אדמה ובולגרית. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים. מעבירים את הפלחים לתבנית האפייה כך שיכסו את התבנית בשכבה אחידה. יוצקים עליהם את הרוטב שנותר בקערה.
-
03.
אופים את תפוחי האדמה כ 50-60 דקות עד שהם זהובים ורכים. מפזרים בולגרית, אופים 10 דקות נוספות ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים