גראטן קליל מתפוחי אדמה וגבינה סקנדינבית
מתכון קלאסי וקל להכנה של רון יוחננוב מתוך חוברת שבועות. גראטן טעים וקרמי עם גבינה סקנדינבית שפשוט אי אפשר לוותר עליה!
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: דן פרץ
עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל 6 מנות:
- 7-6 תפוחי אדמה
- 50 גרם חמאת תנובה מומסת
- מלח ופלפל שחור
- 1 כפית רוזמרין קצוץ
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1 חבילה (170 גרם) גבינה סקנדינבית COLLECTION חתוכה לרצועות
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית.
-
02.
חותכים את תפוחי האדמה, במנדולינה או בסכין חדה, לפרוסות דקיקות (אין צורך לקלף).
-
03.
מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית בצורה חופפת, זה על זה. מזלפים מעל את החמאה המומסת, מתבלים במלח ובפלפל שחור ובוזקים מעל את הרוזמרין.
-
04.
אופים כ-30 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
יוצקים לקערית את השמנת, מוסיפים את אגוז המוסקט ומערבבים. פותחים את התנור, מוציאים את התבנית, יוצקים את השמנת על תפוחי האדמה בצורה אחידה ומפזרים את הגבינה מעל הכל.
-
06.
מחזירים את התבנית לתנור ואופים עוד כ-30 דקות, עד שתפוחי האדמה זהובים ורכים. מגישים.
טיימר מופעל
-
07.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים