גראטן תפוחי אדמה וגבינה סקנדינבית - רון יוחננוב | השף הלבן

גראטן קליל מתפוחי אדמה וגבינה סקנדינבית

מתכון קלאסי וקל להכנה של רון יוחננוב מתוך חוברת שבועות. גראטן טעים וקרמי עם גבינה סקנדינבית שפשוט אי אפשר לוותר עליה!

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון גראטן קליל מתפוחי אדמה וגבינה סקנדינבית
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 7-6 תפוחי אדמה
  • 50 גרם חמאת תנובה מומסת
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כפית רוזמרין קצוץ
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 חבילה (170 גרם) גבינה סקנדינבית COLLECTION חתוכה לרצועות
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית.

  • 02.

    חותכים את תפוחי האדמה, במנדולינה או בסכין חדה, לפרוסות דקיקות (אין צורך לקלף).

  • 03.

    מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית בצורה חופפת, זה על זה. מזלפים מעל את החמאה המומסת, מתבלים במלח ובפלפל שחור ובוזקים מעל את הרוזמרין.

  • 04.

    אופים כ-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    יוצקים לקערית את השמנת, מוסיפים את אגוז המוסקט ומערבבים. פותחים את התנור, מוציאים את התבנית, יוצקים את השמנת על תפוחי האדמה בצורה אחידה ומפזרים את הגבינה מעל הכל.

  • 06.

    מחזירים את התבנית לתנור ואופים עוד כ-30 דקות, עד שתפוחי האדמה זהובים ורכים. מגישים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 07.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(5)