פירוגי במילוי תפוחי אדמה, בצל מטוגן וגבינות | השף הלבן

פירוגי במילוי תפוחי אדמה, בצל מטוגן וגבינות

הבלוגר דור משה משתף אותנו במתכון חלומי לכיסונים הפולנים הכי טעימים שיש והפעם במילוי תפוחי אדמה וגבינות! הנה המתכון שיעשה לכם חשק לטוס לפולין

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פירוגי במילוי תפוחי אדמה, בצל מטוגן וגבינות
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל30-20:

לבצק:
  • 3.5 כוסות קמח לבן
  • 2 ביצים + חלמון בגודל L
  • כפית שטוחה של מלח
  • ¾ כוס מים
למלית:
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 30 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 500 גרם גבינת כנען "השף הלבן"
  • כפית מלח
  • פלפל שחור, לפי הטעם
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הבצק: מערבבים היטב את כל הרכיבים ולשים עד לקבלת בצק רך ודביק מעט, אך כזה שניתן לעבוד איתו. מקמחים, מניחים בקערה ומכסים אותה בעזרת מגבת/ ניילון נצמד עד שהמלית מוכנה (40 דקות לפחות)

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 02.

    להכנת המילוי: מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך מלא. מסננים אותם, מצננים ומקלפים. מערבבים ומערבבים עם החמאה, הגבינה, המלח והפלפל.

  • 03.

    חוצים את הבצלים וחותכים כל בצל לפרוסות דקיקות. במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה. מצננים ומערבבים את הבצלים עם המלית.

  • 04.

    מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ, קורצים עיגולים בגודל 8 ס"מ (אפשר גם גדולים או קטנים יותר) מניחים במרכז העיגול את המלית, מרטיבים בעזרת האצבע את שולי הבצק וסוגרים את הכיסונים לצורת חצי עיגול. מקפידים להדק את הקצוות היטב. מניחים את הכיסונים על נייר אפייה משומן.

  • 05.

    בסיר גדול, מרתיחים מים עם כף מלח ומבשלים בכל פעם 3-4 כיסונים. ברגע שהם צפים, נותנים להם להתבשל כדקה נוספת ומוציאים מהמים. מניחים על נייר אפייה משומן.

  • 06.

    אם רוצים ניתן לטגן את הכיסונים המבושלים בחמאה. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה ומעט עירית/ בצל ירוק קצוץ.

הכנת? כאן מדרגים
(3)