מתכון תפוח אדמה אפוי בתנור ברוטב שמנת | השף הלבן

תפוח אדמה אפוי בתנור ברוטב שמנת

תוספת טעימה שיכולה גם לעמוד בפני עצמה

מאת: ז'אנה ויינשטוק
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפוח אדמה אפוי בתנור ברוטב שמנת

המרכיבים ל8 מנות:

  • 8 תפוחי אדמה חתוכים לחצי. על כל חצי יש לבצע חתכים לרוחב,אך לא להגיע לתחתית הפלח.
  • 1 שמנת שף לבן 15%
  • 1 שמנת חמוצה תנובה
  • 50 גרם חמאה
  • 1.5 כפות קמח
  • 100 גרם גבינת עמק מגורדת
  • 1 כף מרק בטעם עוף עוף
  • 1 כוס מים רותחים
  • כף שמיר קצוץ

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים חמאה ומוספיפם קמח. מקבלים רביחה אחידה.

  • 02.

    במקביל ממיסים מרק בטעם עוף בכוס מים ומוסיפים לתערובת החמאה והקמח.

  • 03.

    מקבלים תערובת אחידה אליה מוסיפים בהדרגה של 2 סוגי השמנת עד לקבלת קרם סמיך.

  • 04.

    שופכים לתוף הפיירקס ו אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 05.

    מוסיפים את הגבינה המגורדת ו את השמיר ועופים עוד 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(485)