תפוח אדמה אפוי בתנור ברוטב שמנת
תוספת טעימה שיכולה גם לעמוד בפני עצמה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות:
- 8 תפוחי אדמה חתוכים לחצי. על כל חצי יש לבצע חתכים לרוחב,אך לא להגיע לתחתית הפלח.
- 1 שמנת שף לבן 15%
- 1 שמנת חמוצה תנובה
- 50 גרם חמאה
- 1.5 כפות קמח
- 100 גרם גבינת עמק מגורדת
- 1 כף מרק בטעם עוף עוף
- 1 כוס מים רותחים
- כף שמיר קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים חמאה ומוספיפם קמח. מקבלים רביחה אחידה.
-
02.
במקביל ממיסים מרק בטעם עוף בכוס מים ומוסיפים לתערובת החמאה והקמח.
-
03.
מקבלים תערובת אחידה אליה מוסיפים בהדרגה של 2 סוגי השמנת עד לקבלת קרם סמיך.
-
04.
שופכים לתוף הפיירקס ו אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-45 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את הגבינה המגורדת ו את השמיר ועופים עוד 15 דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים