מתכון עוגת שוקולד ללא קמח, עם קרם וניל ונס קפה | השף הלבן

עוגת שוקולד ללא קמח, עם קרם וניל ונס קפה

טעים וקל להכנה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד ללא קמח, עם קרם וניל ונס קפה

המרכיבים ל 10 מנות:

לעוגה ולציפוי השוקולד:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה (חבילה)
  • 6 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 3/4 כוס סוכר
לקרם וניל ונס קפה:
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 3/4 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • חצי כפית נס קפה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את העוגה:

  • 02.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 03.

    ממיסים את השוקולד והחמאה מעל סיר מים רותחים/במיקרוגל. מניחים בצד לכמה דקות, עד שהשוקולד המומס מתקרר מעט. מוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים.

  • 04.

    בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר. מוסיפים את קצף הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים בתנועת קיפול.

  • 05.

    שומרים בצד כוס אחת מתוך התערובת. מעבירים את התערובת שנותרה לתבנית.

  • 06.

    אופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).

  • 07.

    מקררים מעט לפני הנחת הקרם.

  • 08.

    מכינים את הקרם ומרכיבים:מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וקפה (עד שהעוגה האפויה מתקררת שומרים את הקרם במקרר).

  • 09.

    מורחים את הקרם ומיישרים. יוצקים מעל את שארית תערובת השוקולד שהנחנו בצד.

  • 10.

    שומרים את העוגה במקרר לפחות לילה לפני הגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(361)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.