עוגת ביסקוויטים קפואה עם קרם גבינה-שוקולד
גרסה מיוחדת של עוגת ביסקוויטים שהיא בעצם גם עוגת גלידה, עם שילוב טעמים כיפי וקליל של גבינה ושוקולד. מתכון מושלם לימי הקיץ החמים
המרכיבים ל10:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 שמנת חמוצה 9% או 15% תנובה
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן", פחות 3 כפות
- 4 כפות קקאו
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 250 גרם ביסקוויטים וניל או קקאו
- 1 כוס חלב או שוקו תנובה
- 3 כפות שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
- 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים שוקולד מריר בקערית ובוחשים לתוכו כף שמנת חמוצה. מוסיפים את שאר השמנת החמוצה ומערבבים לקרם אחיד.
-
02.
שמים בקערת מיקסר שמנת (משאירים 3 כפות בצד לקרם), קקאו, אבקת סוכר ותמצית וניל. בעזרת וו הקצפה מערבבים ידנית כדי שהקקאו לא יעוף עם תחילת ההקצפה, מחברים את וו ההקצפה ומקציפים לקרם אחיד יציב ואוורירי. מאחדים את שני הקרמים בתנועות קיפול עדינות.
-
03.
מרפדים את התבניות בנילון נצמד כך שישארו עודפי נילון מחוץ לתבנית. טובלים את הביסקוויטים בחלב או שוקו ומרפדים את התבנית בבסיס ובדפנות. מורחים על הביסקוויטים את הקרם, טובלים ביסקויטים ומניחים מעל הקרם (כך שהקרם מוקף בביסקוויטים מ-4 כיוונים). מכסים בנילון נצמד ומקפיאים ל-5 שעות לפחות.
-
04.
מחממים שמנת ושוקולד במיקרו או בסיר על להבה נמוכה עד לקרם אחיד. מסירים את הנילון הנצמד מהחלק העליון של כל עוגה, הופכים על מגש, מסירים את התבנית ואת הנילון הנצמד ומורחים את העוגות בקרם השוקולד. בוזקים קקאו ומגישים או מחזירים למקפיא.
-
05.
מוציאים את העוגה 10 דקות לפני ההגשה, פורסים ומגישים.
טיימר מופעל