טירמיסו מסקרפונה של רושם
טירמיסו הוא קינוח קלאסי – שיכול להיות גם מושקע! בישקוטים ביתיים, קרם מסקרפונה עשיר והגשה מיוחדת הופכים אותו מקינוח פשוט לקינוח שיגנוב את ההצגה בחג השבועות
המרכיבים ל8 מנות:
- 1/2 3 (500 גרם) כוסות קמח לבן מנופה
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 1 כף סוכר וניל
- 3 ביצים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
- 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
- 1 1/2 כוסות קפה נמס או אספרסו
- 1 כף אבקת קקאו
- 4 חלמונים
- 1 כף ברנדי
- 5 כפות (60 גרם) סוכר
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% או שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 2 גביעים (400 גרם) מסקרפונה "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
הבישקוטים: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים את מרכיבי הבישקוטים במעבד מזון או בקערת מערבל עם וו גיטרה ומעבדים לבצק אחיד.
-
02.
מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בגודל פקק בקבוק, מעצבים כל כדור לעוגייה מוארכת ומניחים בתבנית. אופים כ-16 דקות עד הזהבה ומצננים לגמרי.
טיימר מופעל
-
03.
הקרם: שמים חלמונים וסוכר בקערת זכוכית או מתכת וטורפים לבלילה אחידה.
-
04.
מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (באן מארי) וטורפים עד שהסוכר נמס והעיסה בהירה.
-
05.
מסירים מהאש, מעבירים לקערת מערבל עם וו הקצפה ומקציפים עד לקבלת עיסה תפוחה ובהירה.
-
06.
מעבירים לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.
-
07.
שמים את המסקרפונה בקערת המערבל (אין צורך לנקות מבלילת החלמונים), מקציפים במהירות איטית ומוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי הקצפה. מקציפים עד לקבלת קרם אחיד ויציב.
-
08.
מאחדים את קרם החלמונים עם קרם המסקרפונה בתנועות קיפול עד קבלת קרם אוורירי ואחיד.
-
09.
הרכבת הטירמיסו: יוצקים קפה וברנדי לצלחת עמוקה ורחבה. טובלים את הבישקוטים טבילה קצרה ומניחים בתבנית בצפיפות עד כיסוי התחתית. משלימים חורים בכיסוי בחתיכות בישקוטים. מרפדים את הדפנות בבישקוטים יבשים (לא טבולים בקפה), כשהצד עם הסוכר פונה כלפי חוץ.
-
10.
מעבירים מחצית מהקרם על הבישקוטים, מחליקים את פניו ובוזקים מעט קקאו.
-
11.
טובלים בישקוטים בקפה ומניחים בזהירות על הקרם בלי ללחוץ עליו. מעבירים את יתרת הקרם על שכבת הבישקוטים השנייה, מחליקים את פניו ובוזקים קקאו.
-
12.
מאחסנים במקרר מכוסה 6 שעות לפחות, עד להתייצבות העוגה.
-
13.
מעבירים לצלחת הגשה, קושרים בסרט בזהירות ומגישים.