רולדת שוקולד וקרם מסקרפונה של רון יוחננוב
למה תמיד אוכל מגולגל הוא הכי טעים? רון יוחננוב חושף את הסוד שלו לרולדת שוקולד ומסקרפונה שהוא מכין לאורחים שהוא הכי אוהב. גם לכם כדאי לנסות!
- 4 ביצים
- כוס סוכר
- 70 גרם קמח לבן (חצי כוס)
- 4 כפות קקאו איכותי
- גביע שמנת מתוקה להקצפה 38% של השף הלבן
- גביע גבינת מסקרפונה של השף הלבן
- 2 כפות אבקת סוכר
- כף אבקת פודינג
- כפית תמצית או מחית וניל איכותית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון תחתון / טורבו)
-
02.
בקערת המיקסר מקציפים את הביצים בשלמותן יחד עם הסוכר עד שנוצר קצב יציב ותפוח ממש.
-
03.
בקערה מערבבים את הקמח יחד עם הקקאו היטב.
-
04.
מנפים את הקמח המעורבב מעל הקצף ובעזרת לקקן מקפלים בעדינות עד שכל הקמח נטמע בתוך הבלילה.
-
05.
בזהירות – לא להפיל את הקצף.
-
06.
שופכים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומיישרים בעזרת לקקן.
-
07.
אופים כ-8 דקות או עד שהעוגה רכה ויציבה.
טיימר מופעל
-
08.
מוציאים מהתנור, מניחים מעל העוגה נייר אפייה ומגבת ומגלגלים לרולדה עם הנייר והמגבת.
-
09.
מניחים לנוח כשעה עד שהעוגה מתקררת.
-
10.
הכנת הקרם:
-
11.
בקערת המיקסר עם וו הקצפה, מקציפים את כל המרכיבים יחד עד שמתקבלת קציפה יציבה.
-
12.
הרכבת העוגה:
-
13.
פותחים את הרולדה על משטח עבודה, ממלאים ב-3/4 מכמות הקרם ומשטחים.
-
14.
מגלגלים לרולדה.
-
15.
מצפים בשארית הקרם ומעבירים לקירור להתייצבות.
-
16.
מגישים קר עם רוטב שוקולד – לא חייב 😊