עוגת ביסקוויטים עגולה שלוש שכבות
עוגת ביסקוויטים בשני טעמים של וניל ושוקולד ובציפוי שוקולדים, כי למה לבחור טעם אחד?:)
המרכיבים ל12 מנות:
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25%
- 1 גביע (500 גרם) גרם גבינה לבנה 9% תנובה
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- 1 חבילת (80 גרם) פודינג בטעם וניל
- 1 חבילת (80 גרם) פודינג בטעם שוקולד
- 100 גרם אבקת סוכר
- 2 שרוולים (500 גרם) של ביסקוויטים
- בשביל טבילה: חלב פושר
- 250 גרם שוקולד מריר
- 1 מכל שמנת מתוקה (250 גרם) 32% השף הלבן
- לקישוט: כדורי שוקולד לבן וחום
- ניתן לטבען על ידי המרה בשני גביעי ממרח סויה בטעם טבעי אלטרנטיב 9% ובקצפת צמחית.
הוראות הכנה:
-
01.
במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה עם גבינת נפוליאון, גבינה לבנה ואבקת סוכר עד לתערובת רכה.
-
02.
מחלקים את המסה לשני חלקים, לחלק אחד מוסיפים פודינג בטעם שוקולד ולחלק אחר מוסיפים פודינג בטעם וניל.
-
03.
מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה מומלץ להעביר כל קרם לשקית זילוף גדולה על מנת להקל את מילוי השכבות.
-
04.
מצמידים נייר אפייה לתבנית עגולה קפיצית.
-
05.
טובלים ביסקוויטים בחלב ומרפדים את התחתית, שוברים את הביסקוויטים מעט, כדי שיתאים לצורת התבנית.
-
06.
מניחים מעט מתערובת הגבינה בטעם שוקולד על כל התחתית, טובלים ביסקוויטים ומצמידים לכל גבול התבנית כך שנוצרת מעין "גדר עגולה" בתוך התבנית.
-
07.
מעבירים את יתרת מסת הגבינה בטעם השוקולד ומשטחים היטב.
-
08.
טובלים שוב ביסקוויטים ומניחים על מלית השוקולד.
-
09.
משטחים מעל את מלית הגבינה בטעם וניל.
-
10.
מעבירים למקפיא ל־20 דקות ובזמן הזה ממיסים יחד את השוקולד עם השמנת במיקרוגל בפולסים של 30 שניות או על באן מארי.
טיימר מופעל
-
11.
יוצקים בזהירות את השוקולד על כל משטח הווניל, מזיזים את התבנית כך שהשוקולד המומס יתפזר בצורה שווה ומעבירים לקירור של עשר דקות.
-
12.
ניתן לקשט את העוגה בכדורי השוקולד בשני צבעים כרמז לשכבות העוגה.
-
13.
מעבירים לקירור של שש שעות לפחות לפני הגשה.