עוגת מסקרפונה ועוגיות לוטוס
עוגת ביסקוויטים קלת הכנה בטעם עשיר ומשובח.

המרכיבים ל 8:
- 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן
- 4 כפות (60 מ"ל) סירופ מייפל 100% טבעי
- 2 כפות רום (משקה, לא תמצית)
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 3 שקיקים (30 גרם) סוכר וניל
- ½ כוס מזרה שוקולד חלב (או שוקולד חלב מגורר דק)
- 24-21 עוגיות לוטוס
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה בינונית מערבלים יחד גבינת מסקרפונה, סירופ מייפל ורום לתערובת חלקה. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבלים היטב.
-
02.
בקערה שנייה מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל לקצפת יציבה. מערבבים שליש מכמות הקצפת לתוך תערובת המסקרפונה ומקפלים את הקצפת הנותרת לתוך התערובת. מוסיפים ¼ כוס מזרה שוקולד ומערבבים בתנועות קיפול כדי לפזר את השוקולד בתערובת.
-
03.
מסדרים שורה של עוגיות לוטוס על תחתית תבנית מוארכת 24x9 ס"מ (אני משתמשת בתבנית מתפרקת עם דופנות סיליקון; אם משתמשים בתבנית לא מתפרקת, משמנים אותה ומרפדים את התחתית ואת שתי הדפנות הארוכות במלבן של נייר אפייה). מורחים על העוגיות שליש מכמות הקרם. חוזרים על הנחת השכבות פעמיים נוספות. מחליקים היטב את פני שכבת הקרם העליונה וזורים עליה את מזרה השוקולד הנותר. עוטפים בניילון דביק ומקררים במשך 8 שעות לפחות (השהות במקרר נועדה לאפשר לעוגיות לספוג נוזלים מהקרם ולהתרכך). 3 שעות לפחות לפני ההגשה, מעבירים את התבנית למקפיא. לפני ההגשה מחלצים את העוגה מהתבנית. מגישים קפוא או קפוא למחצה.