עוגת גבינה קרה עם ג'לי משמש ותחתית פירורים | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה קרה עם ג'לי משמש

עוגה קלה להכנה ללא אפייה

מאת: גלית בטני
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה קרה עם ג'לי משמש

המרכיבים ל10 מנות:

לתחתית:
  • 250 ג' פתיבר
  • 100 ג' חמאה מומסת
למלית:
  • 500 ג' גבינה לבנה 9%/5%
  • 1 חב' ג'לטין מומס ב- 1/2 כוס מים רותחים ע"פ הוראות היצרן
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה מוקצפת
  • 1 קופסא חצאי משמש/אפרסקים בסירופ - מסוננים
  • 1-2 ג'לי משמש (תלוי בעובי שכבת הג'לי הרצויה) מוכן ע"פ הוראות היצרן
  • 50-100 ג' שבבי שקדים מולבנים קלויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרסקים את הפתיבר לפירורים. מערבבים בחמאה המומסת, שוטחים על תחתית תבנית קפיצית (26 ס"מ) משומנת, מהדקים היטב ואופים כ- 10 דקות בתנור מחומם בחום בינוני כ-180 מעלות ומצננים. 2 מקציפים הגבינה עם הסוכר, פודינג הוניל והלימון ויוצקים בזרם דק, תוך הקצפה, את הג'לטין המומס לתוכה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מערבבים באיטיות עם הקצפת המוקצפת.

  • 03.

    יוצקים על הפירורים בשכבה אחידה.

  • 04.

    משקעים חצאי המשמש/אפרסקים בתערובת הגבינה, שמים במקרר למספר שעות.

  • 05.

    מכינים את הג'לי, מצננים מעט ויוצקים מעל הגבינה, מחזירים למקרר ליממה, בוזקים את השקדים מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(244)