מתכון לעוגת גבינה קרה עם ג'לי משמש
עוגה קלה להכנה ללא אפייה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
לתחתית:
- 250 ג' פתיבר
- 100 ג' חמאה מומסת
למלית:
- 500 ג' גבינה לבנה 9%/5%
- 1 חב' ג'לטין מומס ב- 1/2 כוס מים רותחים ע"פ הוראות היצרן
- 3/4 כוס סוכר
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 2 מיכלי שמנת מתוקה מוקצפת
- 1 קופסא חצאי משמש/אפרסקים בסירופ - מסוננים
- 1-2 ג'לי משמש (תלוי בעובי שכבת הג'לי הרצויה) מוכן ע"פ הוראות היצרן
- 50-100 ג' שבבי שקדים מולבנים קלויים
הוראות הכנה:
-
01.
מרסקים את הפתיבר לפירורים. מערבבים בחמאה המומסת, שוטחים על תחתית תבנית קפיצית (26 ס"מ) משומנת, מהדקים היטב ואופים כ- 10 דקות בתנור מחומם בחום בינוני כ-180 מעלות ומצננים. 2 מקציפים הגבינה עם הסוכר, פודינג הוניל והלימון ויוצקים בזרם דק, תוך הקצפה, את הג'לטין המומס לתוכה.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים באיטיות עם הקצפת המוקצפת.
-
03.
יוצקים על הפירורים בשכבה אחידה.
-
04.
משקעים חצאי המשמש/אפרסקים בתערובת הגבינה, שמים במקרר למספר שעות.
-
05.
מכינים את הג'לי, מצננים מעט ויוצקים מעל הגבינה, מחזירים למקרר ליממה, בוזקים את השקדים מעל.
הכנת? כאן מדרגים