עוגת גבינה קרה עם ג'לי משמש ותחתית פירורים | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה קרה עם ג'לי משמש

עוגה קלה להכנה ללא אפייה

מאת: גלית בטני
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה קרה עם ג'לי משמש

המרכיבים ל 10 מנות:

לתחתית:
  • 250 ג' פתיבר
  • 100 ג' חמאה מומסת
למלית:
  • 500 ג' גבינה לבנה 9%/5%
  • 1 חב' ג'לטין מומס ב- 1/2 כוס מים רותחים ע"פ הוראות היצרן
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה מוקצפת
  • 1 קופסא חצאי משמש/אפרסקים בסירופ - מסוננים
  • 1-2 ג'לי משמש (תלוי בעובי שכבת הג'לי הרצויה) מוכן ע"פ הוראות היצרן
  • 50-100 ג' שבבי שקדים מולבנים קלויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרסקים את הפתיבר לפירורים. מערבבים בחמאה המומסת, שוטחים על תחתית תבנית קפיצית (26 ס"מ) משומנת, מהדקים היטב ואופים כ- 10 דקות בתנור מחומם בחום בינוני כ-180 מעלות ומצננים. 2 מקציפים הגבינה עם הסוכר, פודינג הוניל והלימון ויוצקים בזרם דק, תוך הקצפה, את הג'לטין המומס לתוכה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מערבבים באיטיות עם הקצפת המוקצפת.

  • 03.

    יוצקים על הפירורים בשכבה אחידה.

  • 04.

    משקעים חצאי המשמש/אפרסקים בתערובת הגבינה, שמים במקרר למספר שעות.

  • 05.

    מכינים את הג'לי, מצננים מעט ויוצקים מעל הגבינה, מחזירים למקרר ליממה, בוזקים את השקדים מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(244)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.