עוגת גבינה ואוכמניות
את עוגת הגבינה הזאת מוכרחים לנסות! שילוב טעים ויפה במיוחד של גבינה ואוכמניות במתכון שההצלחה שלו מובטחת

המרכיבים ל 8:
- 500 גרם גבינה לבנה 9% "תנובה"
 - 200 גרם גבינת מסקרפונה קולקשן בטמפרטורת החדר
 - 150 גרם ביסקוויטים (פתי בר)
 - 75 גרם חמאת "תנובה" מומסת
 - 1 כוס אוכמניות כחולות מוקפאות - סנפרוסט
 - 2 כפות מים
 - 3 כפות סוכר
 - 1 כפית ג'לטין
 - 3 כפות מים קרים
 - 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% של השף הלבן
 - 3 כפות פודינג וניל
 - 1/2 כוס סוכר
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים. מערבבים עם חמאה מומסת ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בשקף בדפנות (אפשר בתבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ או בתבנית אינגליש קייק)
 - 
								02.
								
ממיסים את הג'לטין ב-3 כפות מים ומניחים בצד ל-15 דקות.
טיימר מופעל
 - 
								03.
								
מערבבים אוכמניות עם סוכר ו-2 כפות מים ומניחים בצד.
 - 
								04.
								
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ואבקת פודינג לקרם יציב.
 - 
								05.
								
מערבבים (אפשר במזלג) את המסקרפונה עד שמתרככת.
 - 
								06.
								
מוסיפים לקצפת את המסקרפונה ואת הגבינה ומערבבים היטב.
 - 
								07.
								
מחלקים את התערובת ל-3 חלקים.
 - 
								08.
								
מחממים את הג'לטין במיקרו כ-10 שניות להמסה (אם נשארו גרגרי ג'לטין, מחממים 2 שניות נוספות בכל פעם ומערבבים. אסור להרתיח את הג'לטין)
 - 
								09.
								
מוסיפים את הג'לטין המומס לאוכמניות ומערבבים היטב.
 - 
								10.
								
מוסיפים את האוכמניות ומחצית מהנוזל שלהן לחלק אחד של התערובת ומערבבים היטב.
 - 
								11.
								
לחלק השני של התערובת מוסיפים את מחצית נוזלי האוכמניות שנותרה.
 - 
								12.
								
שופכים את התערובת הראשונה (עם האוכמניות) מעל התחתית ומיישרים.
 - 
								13.
								
שופכים מעל את התערובת השנייה ומיישרים.
 - 
								14.
								
מעל הכל שופכים את התערובת הלבנה.
 - 
								15.
								
מכניסים למקרר להתייצבות למשך הלילה.
 
הידעת?
טיפ: כדי לקבל שורות ישרות יותר, אפשר להכניס את התבנית למקפיא ל-10 דקות להתייצבות בין שכבה לשכבה.
									

