עוגת גבינה בציפוי קרם שמנת עם אפייה | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה בציפוי קרם שמנת

עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה

מאת: ענבל שר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה בציפוי קרם שמנת

המרכיבים ל 10 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ:

לבסיס
  • כוס קמח תופח
  • 2 חלמונים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • חצי כוס סוכר
למלית
  • 750 גרם גבינה לבנה
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1/3 כוס סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • 2 חלמונים
  • 4 חלבונים
לציפוי
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 2 כפיות אינסטנט פודינג וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל180-200 מעלות. התחתית:

  • 02.

    בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר והחלמונים לעיסה חלקה.

  • 03.

    מוסיפים את הקמח.

  • 04.

    משטחים בתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש עד שמשחים (כ 15-20 דקות). המלית:

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מקציפים חלבונים עם 2 כפיות סוכר, שומרים בצד.

  • 06.

    בקערה מערבבים חמאה, חלמונים וסוכר.

  • 07.

    בקערה נוספת מערבבים את הגבינה והפודינג.

  • 08.

    מאחדים את תערובת החמאה עם תערובת הגבינה.

  • 09.

    מקפלים את קצף החלבונים לתוך התערובת.

  • 10.

    שופכים את המלית על התחתית ומכניסים לתנור בחום 175 מעלות, כעבור 10 דקות מורידים את הטמפרטורה ל150 עד שהעוגה משחימה. הציפוי:

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 11.

    מערבבים את חומרי הציפוי.

  • 12.

    כשהעוגה מוכנה מורחים את השמנת על העוגה ומחזירים לתנור למשך 3-4 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 13.

    מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עם דלת פתוחה.

הכנת? כאן מדרגים
(146)