עוגת גבינה ושוקולד אפויה - עוגה מרשימה וחגיגית | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד אפויה

עוגת גבינה אוורירית בלי בסיס. ציפוי השוקולד מוסיף טעם ויופי.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה ושוקולד אפויה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12:

  • 5 ביצים גדולות מופרדות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 גביע בלילה להכנת עוגת גבינה מסדרת השף הלבן
  • ¾ כוס (90 גרם) קמח
  • לגנאש השוקולד:
  • 100 מ"ל שמנת לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 100 גרם שוקולד חלב קצוץ
  • 25 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • תלתלי שוקולד חלב
גודל תבנית: עוגה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    . מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות בחום עליון־תחתון). משמנים היטב בחמאה תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.

  • 02.

    מקציפים בקערה גדולה את חלבוני הביצים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב ומבריק. בקערה שנייה מערבלים את בלילת הגבינה עם החלמונים ועם הקמח. מקפלים את בלילת הגבינה לתוך קצף החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית ומחליקים את פניה. אופים את העוגה במדף האמצעי של התנור במשך 50-40 דקות עד שפני העוגה מזהיבים וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי ויבש. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי למשך שעה. מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים, מכסים ומעבירים למקרר למשך 6 שעות לפחות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 03.

    מכינים את גנאש השוקולד. מחממים את השמנת כמעט עד לרתיחה. שמים את השוקולדים הקצוצים בקערה ויוצקים עליהם את השמנת החמה. משהים דקה כדי להניח לשוקולד להתרכך וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה. משחררים את העוגה הקרה מהתבנית ומעבירים למגש. יוצקים את הגנאש על פני העוגה ומניחים לו לנזול על הדפנות. מעטרים בתלתלי שוקולד. מכסים בפעמון עוגה ומקררים עד שהציפוי מתייצב.הכנת תלתלי שוקולד: מגרדים את הצד החלק של טבלת שוקולד בסכין חדה או במקלף ירקות.

הכנת? כאן מדרגים
(3)