עוגת גבינה אוכמניות ולימון | השף הלבן

עוגת גבינה אוכמניות ולימון

כשמתחשק לכם להרשים את האורחים בעוגה יפהפייה וטעימה מאוד בצבעי סגול־לבן מהממים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה אוכמניות ולימון
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל10:

14 גרם ג'לטין
  • 4-5 כפות מים
  • 150 גרם אוכמניות כחולות מוקפאות סנפרוסט, מופשרות
  • ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 500 מ"ל (2 מכלים קטנים או אחד גדול) שמנת להקצפה 38% מסדרת השף הלבן
  • 1 גביע (850 גרם) תערובת להכנת עוגת גבינה מסדרת השף הלבן
  • קליפה מגוררת מלימון קטן
  • ¼ כוס (60 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
  • 30-20 אוכמניות שלמות לעיטור
לבסיס:
  • 200 גרם פירורי ביסקוויט
  • ¼ כוס (30 גרם) אבקת סוכר
  • ¼ כפית קינמון טחון
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
גודל תבנית: עוגה בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    9pt">

  • 02.

    מערבבים את הג'לטין עם 5 כפות מים בקערית. משהים 10 דקות לספיגה ולריכוך. מכינים את הבסיס: מערבבים יחד פירורי ביסקוויט, אבקת סוכר וקינמון. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים. מפזרים את הפירורים על תחתית תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ (אני אוהבת להכין עוגות קרות בתבנית בעלת תחתית זכוכית, שמשמשת גם כמגש), ומהדקים קלות. מכניסים למקרר עד שמסיימים להכין את המלית.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    9pt">

  • 04.

    מרסקים את האוכמניות בבלנדר עם 4 כפות מים ו־¼ כוס סוכר למחית חלקה. יוצקים את המחית למסננת דקה המונחת מעל קערית, ומהדקים בכף כדי לסחוט את כל הנוזלים. זורקים את השאריות היבשות. ממסים את הג'לטין המרוכך במיקרוגל (25-20 שניות), ומערבבים לתערובת חלקה.

  • 05.

    9pt">

  • 06.

    בקערה גדולה מקציפים את השמנת עם כוס סוכר לקצפת יציבה. בקערה שנייה מערבלים את תערובת הגבינה עם הג'לטין המומס. מקפלים את תערובת הגבינה לתוך הקצפת. מחזירים חצי מתערובת הגבינה והקצפת לקערה הריקה של תערובת הגבינה. לתערובת שבקערה אחת מוסיפים את קליפת הלימון ואת מיץ הלימון ומערבבים בתנועות קיפול. לתערובת שבקערה השנייה מוסיפים את מיץ האוכמניות, ומערבבים בתנועות קיפול לתערובת אחידה.

  • 07.

    9pt">

  • 08.

    מוציאים את התבנית מהמקרר. מניחים בתבנית גושים גדולים מתערובת הלימון ומתערובת האוכמניות לסירוגין. מטלטלים קצת את התבנית כדי ליישר את פני העוגה, ומסלסלים את התערובות זו לתוך זו בלהב סכין. מעטרים באוכמניות שלמות. מכסים ומקררים במשך לילה. לפני ההגשה מריצים להב סכין בין דופנות העוגה למסגרת התבנית, ומשחררים את המסגרת.

הכנת? כאן מדרגים
(0)