עלי גפן ממולאים בורגול וגבינות
עלי גפן במילוי בורגול, גבינות ועשבי תיבול – שילוב של טעמים רעננים עם טוויסט גבינתי. ממלאים את העלים בתערובת עשירה של בורגול, גבינת כנען, בולגרית, עגבניות, עשבי תיבול ושמן זית, מגלגלים ומבשלים ברוטב חמוץ-מתוק עם נגיעת רכז רימונים. מתקבל תבשיל חגיגי, עשיר בטעמים, שמתאים להגשה חמה או קרה.

המרכיבים ל סיר שלם:
- 100 יח עלי גפן טריים/ משומרים
- גבינת כנען תנובה
- גבינה בולגרית 24% תנובה
- חופן פטרוזיליה
- חופן נענע
- 3 עגבניות טריות
- 2 כפות עגבניות מיובשות אוליביה
- 1 לימון סחוט
- 3 כפות שמן זית
- כפית מלח
- כפית שטוחה פלפל שחור
- 200 גרם בורגול
- רבע כוס שמן זית
- 3 לימונים סחוטים
- כפית מלח
- כפית שטוחה פלפל
- כף רכז רימונים
הוראות הכנה:
-
01.
משרים את הבורגול במים קרים למשך 10 דק ומסננים.
-
02.
קוצצים את הפטרוזיליה העגבניות והנענע.
-
03.
שמים הכל בקערה ומוסיפים, חבילת כנען, ובולגרית מפוררים עם היד, מוסיפים 3 כפות שמן זית, מיץ מלימון, קורט מלח, מעט פלפל שחור ו2 כפות עגבניות מיובשות.
-
04.
מערבבים היטב והמילוי מוכן.
-
05.
לוקחים את עלי הגפן וחולטים במים רותחים כ10 דק ומסננים (אם משתמשים בצנצנת משומרת אין צורך לחלוט).
-
06.
מניחים עלה כאשר הצד החלק כלפיי מטה והצד המחוספס כלפיי מעלה, שמים כף מהמילוי ומגלגלים כאשר מקפלים קודם את הצדדים ואז מגלגלים.
-
07.
מסדרים בסיר רחב עגבניות בתחתית ואת העלי גפן בצפיפות מרבית, מערבבים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב, מזלפים מעל הסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי העלים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש למשך 30-40 דק.