גלילי חציל במילוי גבינות
גלילי חציל במילוי גבינות, נשנוש שגונב את ההצגה, מנה ראשונה מובחרת וטעימה.
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל20 גלילים:
- 2 חצילים מוארכים חתוכים לפרוסות אורכיות בעובי 1/2 ס"מ
- מלח
- 1/4 כוס שמן קנולה
למלית:
- 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 30% בטעם טבעי
- 1/2 קובייה (125 גרם) גבינה בולגרית מעודנת 5% מגוררת דק
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
- 3 כפות עירית קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את החציל: ממליחים את פרוסות החציל ומשהים כ-20 דקות. שוטפים ומייבשים היטב במגבת נייר.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים מחבת מחורצת על להבה גבוהה, מברישים צד אחד של החציל בשמן ומניחים במחבת עם הצד המוברש כלפי מטה.
-
03.
מברישים את הצד הפונה מעלה ומטגנים על להבה גבוהה 3-2 דקות עד שהחציל מתרכך מעט ומקבל פסי חריכה שחומים.
טיימר מופעל
-
04.
הופכים ומטגנים כ-2 דקות נוספות עד לקבלת פסים גם בצד השני. מוציאים לצלחת ומצננים היטב.
טיימר מופעל
-
05.
אפשר להכין עד יום מראש ולשמור בכלי אטום במקרר.
-
06.
מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית ושומרים בכלי אטום במקרר.
-
07.
מרכיבים את המנה: מניחים על פרוסת חציל כף מלית ומגלגלים לגליל.
הכנת? כאן מדרגים