שושני לזניה ממולאים בגבינות ברוטב שמנת לבישול
גם לזניה יכולה להיות מרשימה במיוחד! בואו להכין את שושני הלזניה שלא יפסיקו לדבר עליהן בשולחן החג. מתכון של רון יוחננוב מתוך חוברת שבועות
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 1 חבילה עלי לזניה
- 50 גרם חמאת תנובה
- 2 שיני שום כתושות
- 1 סלסילה (250 גרם) פטריות מכל סוג שאוהבים - חתוכות לקוביות
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי עמק 28%
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה השף הלבן
- 1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן השף הלבן
- 2 ביצים
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- מלח ופלפל שחור
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול 10% השף הלבן
- 1 חבילה (100 גרם) ערמונים בוואקום - פרוסים
- 1 כפית תימין טרי
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית קמח
- מלח ופלפל שחור
- 1/3 שקית (70 גרם) פתיתי מוצרלה השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את עלי הלזניה ומבשלים לפי הוראות היצרן, עד שהם מתרככים. מסננים את העלים ומייבשים אותם.
-
02.
המלית: ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים על להבה בינונית 5-4 דקות, עד שהן מזהיבות. מסירים מהכיריים, מעבירים לקערה ומניחים לצינון כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים לקערה את יתר מרכיבי המלית ומערבבים לתערובת אחידה.
-
04.
מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית היטב.
-
05.
פורסים על משטח עבודה נקי עלה לזניה אחד, מניחים כפית מהמילוי בצלע הקצרה של המלבן, מקפלים ומגלגלים לרולדה. מניחים את העלה המגולגל בעמידה בתבנית, כך שהצד המגולגל פונה מעלה. מכינים כך את כל העלים ומניחים בתבנית בצפיפות, ליצירת דוגמה של שושנה.
-
06.
הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערה ומערבבים. יוצקים אותו בעדינות על שושני הלזניה.
-
07.
מניחים על שושני הלזניה נייר אפייה, מניחים מעליו רדיד אלומיניום ומהדקים לכיסוי מלא של התבנית. אופים כ-30 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
ההקרמה: מוציאים את התבנית, מסירים את הכיסוי ומפזרים את פתיתי המוצרלה על שושני הלזניה. מחזירים לתנור ואופים עוד 8-6 דקות, עד שהגבינה מזהיבה.
טיימר מופעל
-
09.
מוציאים מהתנור ומגישים חם.
-
10.
בתאבון!