בצלים ממולאים וגבינות
מתכון לבצלים ממולאים בגבינות וצימוקים. מנה שלגמרי שווה את ההשקעה בהכנתה

המרכיבים ל 8 מנות:
- 3 בצלים גדולים
- 2 עלי מנגולד
- 1 בצל בינוני
- שמן לטיגון
- 1/2 כפית סוכר
- מלח ופלפל
- 1 כוס (100 גרם) גבינת קשקבל COLLECTION מגוררת
- 1 גביע (250 גרם) קוטג' תנובה 9%
- 1/4 שקית (50 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1 כוס (200 גרם) אורז פרסי מבושל
- 1/3 כוס (50 גרם) צימוקים בהירים
- 1/4 כפית קינמון
- 1/4 כפית אבקת שום או 1 שן שום כתושה
- 1/4 כפית בהרט
- 1/2 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כוס (240 מ"ל) מים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
- 2 כפות רכז רימונים
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית קינמון
- 1/4 כפית אבקת שום
- 1/4 כפית בהרט
הוראות הכנה:
-
01.
-
02.
מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
-
03.
ממלאים במים סיר גדול, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מקלפים את הבצלים ויוצרים לאורכם חריץ גדול עד הליבה. מבשלים 20 דקות ברתיחה עדינה, מסננים ומעבירים לקערה עם מים קרים, לצינון. מסננים ומפרידים בזהירות לגלדים
טיימר מופעל
-
04.
מפרידים את העלים הירוקים מהגבעול הלבן של המנגולד וקוצצים כל אחד מהם בנפרד. קוצצים גם את הבצל. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל כרבע שעה, עד להזהבה. מוסיפים את גבעול המנגולד, הסוכר ומעט מלח ופלפל ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את עלי המנגולד ומטגנים כדקה נוספת.
טיימר מופעל
-
05.
שמים בקערה גדולה את הקשקבל, הקוטג', המוצרלה, האורז, הצימוקים והתבלינים ומערבבים היטב.
-
06.
מוסיפים את המנגולד והבצל ומערבבים.
-
07.
מניחים במרכז כל גלד מהמלית ומגלגלים בעדינות ליצירת ממולא סגור. מניחים בתבנית כשהתפר כלפי מטה.
-
08.
מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים בזהירות על הממולאים שבתבנית. מכסים (במכסה או בנייר אלומיניום) ואופים כשעה וחצי, עד שהבצלים רכים. מדי פעם בודקים שיש מספיק נוזלים בתבנית והבצלים אינם נשרפים - במידת הצורך מוסיפים 1/2 כוס מים. מסירים את הכיסוי ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להשחמה. מגישים חם.
טיימר מופעל