מתכון כופתאות במילוי גבינה ותפוח אדמה | השף הלבן

כופתאות במילוי גבינה ותפוח אדמה

מאפים פריכים ומשודרגים

מאת: פנינה מנצור
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כופתאות במילוי גבינה ותפוח אדמה

המרכיבים ל6 מנות:

לבצק:
  • חצי קילו קמח
  • חצי כוס שמן
  • חצי חבילת חמאה
  • כוס מים רותחים
  • מעט מלח
  • 1 אבקת אפייה
למלית:
  • 1 תפוח אדמה מבושל
  • 1 חבילת גבינה בולגרית
לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבצק: בקערה מערבבים חצי קילו קמח, חצי כוס שמן, חצי חבילת חמאה, כוס מים רותחים, מעט מלח ואבקת אפיה.

  • 02.

    לשים היטב ומניחים לבצק לנוח.

  • 03.

    למלית: בסיר עם מים מבשלים את תפוח האדמה עד לריכוך.

  • 04.

    מסננים ומועכים את תפוחי האדמה לפירה.

  • 05.

    מערבבים את הפירה עם הגבינה הבולגרית.

  • 06.

    מן הבצק קורצים עיגולים.

  • 07.

    במרכז כל עיגול מניחים את הפירה המעורבב עם הבולגרית.

  • 08.

    מקפלים כל עיגול לחצי ומניחים בתבנית.

  • 09.

    מחממים תנור ל- 180 מעלות.

  • 10.

    מברישים כל חצי עיגול בביצה ובוזקים מעט שומשום.

  • 11.

    מכניסים לתנור עד להזהבה.

הכנת? כאן מדרגים
(116)