כופתאות במילוי גבינה ותפוח אדמה
מאפים פריכים ומשודרגים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
לבצק:
- חצי קילו קמח
- חצי כוס שמן
- חצי חבילת חמאה
- כוס מים רותחים
- מעט מלח
- 1 אבקת אפייה
למלית:
- 1 תפוח אדמה מבושל
- 1 חבילת גבינה בולגרית
לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
לבצק: בקערה מערבבים חצי קילו קמח, חצי כוס שמן, חצי חבילת חמאה, כוס מים רותחים, מעט מלח ואבקת אפיה.
-
02.
לשים היטב ומניחים לבצק לנוח.
-
03.
למלית: בסיר עם מים מבשלים את תפוח האדמה עד לריכוך.
-
04.
מסננים ומועכים את תפוחי האדמה לפירה.
-
05.
מערבבים את הפירה עם הגבינה הבולגרית.
-
06.
מן הבצק קורצים עיגולים.
-
07.
במרכז כל עיגול מניחים את הפירה המעורבב עם הבולגרית.
-
08.
מקפלים כל עיגול לחצי ומניחים בתבנית.
-
09.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
-
10.
מברישים כל חצי עיגול בביצה ובוזקים מעט שומשום.
-
11.
מכניסים לתנור עד להזהבה.
הכנת? כאן מדרגים