סושי צמחוני - מתכון לרול סושי צמחוני קלאסי | השף הלבן

סושי צמחוני

מתכון לסושי מאורז יפני עגול. לפניכם גירסה ארוכה וגירסה קצרה למתכון. תלוי כמה אתם ממהרים

מאת: נועם סגל
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
סושי צמחוני

המרכיבים ל10 מנות:

  • כוס ושליש אורז יפני עגול לסושי (אפשר להשתמש באורז לריזוטו אבל האיכות קצת פחות טובה)
  • 2 כוסות מים
  • 6 כפות חומץ אורז (גם פה אפשר להשתמש בחומץ רגיל אבל זה פחות טוב)
  • 2.5 כפות סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • חצי גזר חתוך לרצועות דקות
  • חצי מלפפון חתוך לרצועות דקות
  • קצת אבוקדו חתוך לרצועות דקות
  • שליש גמבה חתוך לרצועות קצת דקות
  • 2 אצות נורי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים בבישול האורז: לפני הבישול מומלץ לברור את האורז, ולסנן מכל הג'יפה.

  • 02.

    שמים את האורז המסונן בסיר, מוסיפים את המים, ומבשלים על להבה גבוהה. כאשר המים מתחילים לבעבע, מכסים את הסיר ומנמיחים את הלהבה.

  • 03.

    מכינים את החומץ בינתיים: שמים במחבת קטנה את החומץ, הסוכר והמלח, ומבשלים על להבה בינונית עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.

  • 04.

    לאחר 10 דקות של בישול על אש נמוכה, בודקים אם זה מוכן. אם לא - ממשיכים לבשל את האורז עוד דקה-שתיים, אם הוא נראה יבש וחסר מים, מוסיפים גם קצת מים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    לאחר שהאורז מוכן, מוסיפים אליו את החומץ עוד כשהוא חם, כדי שיהיה קל לערבב.

  • 06.

    מפה יש שתי שיטות לקירור האורז:

  • 07.

    הדרך הארוכה: שמים את האורז בתוך קערת עץ שתספוג את הלחות לכמה שעות. (מומלץ)

  • 08.

    הדרך הקצרה: למלא קערה עמוקה וגדולה במים, להוסיף הרבה קרח, ולשים מעל את האורז בתוך קערת מתכת.

  • 09.

    אחר שהאורז מתקרר מתחילים בעבודת הגלגול: שמים את המחצלת על משטח העבודה כאשר הצד העגול שלה כלפי מטה, שמים מעל את אצת הנורה לרוחבה כאשר הצד המחוספס כלפי מעלה, מורחים שני שליש מהאצה בשכבה די עבה של אורז, שמים בשטח הפנימי של האורז (הצד שקרוב אליכם), כמה רצועות של מלפפון, גזר, אבוקדו, וגמבה, לאורך האורך של האצה שקרובה אליכם(לא על כל האורז אלא רק על קצת), מעל האצה היבשה שמים מעט מים, ומייד מגלגלים. למי שאין מחצלת יכול עם הידיים, למי שיש צריך להתחיל בצורת גלגול, וכאשר המחצלת מתחילה להיכנס לרול מוציאים אותו וממשיכים לגלגל עם המחצלת בקלות.

  • 10.

    חותכים את הסושי ואוכלים עם רוטב סויה, ג'ינג'ר כבוש ווואסבי.

הכנת? כאן מדרגים
(457)