מתכון רוטב שמנת עם נגיעות בזיליקום | השף הלבן

רוטב שמנת עם נגיעות בזיליקום

רוטב שניתן להוסיף לכל מיני מנות וישדרג אותן פלאים

מאת: אופיר הלפר
חלבי סוג מתכון
קלה רמת מיומנות
רוטב שמנת עם נגיעות בזיליקום

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 1 חבילת שמנת לבישול (למרות שגם שמנת מתוקה זה בסדר)
  • מלח, פלפל
  • שמן זית
  • 2-4 קוביות בזיליקום קפוא (אפשר גם טרי אבל עדיף קפוא כדי לחסוך עבודה)
  • שום כתוש
  • אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • 01.

     שמים שמן זית במחבת סיר עד שכל התחתית מכוסה. כשהשמן מתחמם מעט, מוסיפים לתוכו את קוביות הבזיליקום וממסימים אותן ( עד שלא רואים יותר שזה היה קוביה. אם משתמשים בבזיליקום רגיל אז אפשר להוסיף אותו בשלב מאוחר יותר של המתכון). 

  • 02.

    לאחר שהבזיליקום נמס, מוסיפים 1-2 כפיות של שום כתוש, לפי הטעם.

  • 03.

    מערבבים את כל תכולת הסיר מחבת יחד ומוסיפים את כל מיכל השמנת.

  • 04.

    מערבבים את כל החומרים יחד, ומוסיפים גם מלח , פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.

  • 05.

    לאחר שכל החומרים מתערבבים יחד, אפשר פשוט לחמם, למזוג על ספגטי פסטה שהוכנה מראש, ולהגיש.

  • 06.

    ניתן לשמור את הרוטב לכ- 3 עד 4 ימים במקרר בתוך צנצנת זכוכית. לקישוט, ניתן לשים עלי בזיליקום טריים.

הכנת? כאן מדרגים
(526)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.