ציזיקי טבעוני על בסיס סויה
הממרח המשגע בסגנון יווני והפעם בגרסה הטבעונית
פרווה
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אמיר מנחם
עיצוב: דיאנה לידנר
המרכיבים לכוס וחצי ממרח:
ציזיקי –
- 250 גרם סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי "תנובה"
- 1 מלפפון מגורד דק בפומפייה
- 2 שום כתוש
- 1 כף נענע קצוצה דק
- מיץ וגרידת לימון מלימון אחד
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל
ממרח טופו סלק –
- 2 סלקים מבושלים חתוכים לשמיניות
- 200 גרם טופו
- 2 שיני שום
- 2 כפות סילאן
- 4 כפות שמן זית
להגשה –
- 2 כפות אגוזי מלך קלויים קצוצים גס
- חצי בצל סגול קצוץ דק
- עלי נענע
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה מערבבים יחד את כל רכיבי הציזיקי, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים למקרר.
-
02.
במעבד מזון מניחים את כל רכיבי ממרח הטופו, טוחנים לממרח חלק. מעבירים למקרר לשעה לפחות.
-
03.
על צלחת הגשה יוצקים 3-4 כפות גדושות של ממרח הטופו ומשטחים קלות. מעל מניחים 2-3 כפות גדושות של ציזיקי, מפזרים אגוזי מלך קצוצים, בצל סגול ונענע. מזלפים שמן זית ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים